Når isenkræmmeren har udsalg

shallow focus photography of woman holding shopping bags during day

Du har ikke så travlt i dag. Det er sidste rigtige feriedag, inden du starter på jobbet igen på mandag. Der er faktisk ikke noget, som du absolut skal. Måske skal du bare gå en tur inde på gågaden, for at kigge på forretningernes udvalg. Det er jo altid rart at shoppe, når humøret ligesom ikke er helt i top. Ferien har været vidunderlig, men nu er det slut og du er mentalt ved at forberede dig på, at hverdagen begynder igen. Du finder din cykel nede i cykelkælderen og cykler ind til centrum. Får cyklen parkeret og låst. Og så går du på gågaden for at se de fine udstillinger i vinduerne. Der er dyrt tøj. Der er elektronik. Der er en isenkræmmer, som du bare ikke kan lade være med at besøge.

Altid tilbud på mærkevarer

Den specifikke isenkræmmer har altid tilbud på mærkevarer og du kan godt lide godt design. Så måske skal du bruge lidt tid i forretningen i dag? Du går indenfor. Der er køligt. De har deres A/C-anlæg på fuldt drøn. Det er jo varmt igen i dag. Rart. Du går på må og få rundt i butikken – med et scannende blik. Er der noget, der tiltrækker dit øje? Det er der. På en hylde står der et udvalg af forskellige glasgenstande: Vaser, lysestager, skåle. Alt i forskellige størrelser og forskellige farver.

Alligevel ser det ud som om at der er en særlig koordinering af farverne i serien. Du vender en vase og kan se at der er et logo: ”Specktrum”. Du kender ikke mærket. Du synes faktisk også at firmanavnet henviser til noget helt andet: ’Speck’ – betyder det ikke flæsk eller bacon på tysk?

Hvad er Specktrum for et mærke?

Du synes dog ikke at produkterne fra Specktrum ligner produkter som skal huse måltider med flæsk eller bacon. Dertil er de for elegante. Og ja, du kan godt se, nu hvor du kigger lidt grundigere på de forskellige produkter, at de kan hæve borddækningen til et højere niveau derhjemme. Der er sådan en fin skål. Den har en farve, der minder om rav. Den er faktisk meget flot. Du finder æsken, som skålen skal pakkes ind i, for at læse lidt om Specktrum.  Du finder ud af at det er skandinavisk og bygger på klassisk skandinavisk design. Firmaet har bare taget glaspusteri til et højere niveau.

Den må du nok eje

Du overvejer at købe skålen. Jo mere du ser på den, desto bedre kan du lide den. Det tager lidt tid at vænne øjet til at se skønheden. Men når du først har set den, så kan du også se, at der er omtanke bagved både produkternes design og farvevalget. Alt kan jo koordineres og sættes sammen i forskellige konstellationer, der lige passer til enhver lejlighed.

Du tjekker lige prisen. Den er rimelig. Så du vil gerne købe skålen. Den vil pynte derhjemme. Og ja, du kigger på den igen. Du kan faktisk godt blive helt forelsket i den lille skål. Du henvender dig til en pige, der arbejder i butikken og spørger om hun kan hjælpe dig med købet af den.

Når isenkræmmeren har udsalg
Rul til toppen