Nemt at stjæle

Webbureau

Har folk da slet ingen skam i livet, tænkte jeg, da jeg i dag hørte om en ubehagelig hændelse, der skete i formiddags lige i udkanten af vores by. I det glatte føre var en kassevarevogn skredet ud og væltet ned i den lave grøft langs vejen. Chaufføren, der var alene i bilen, var ikke kommet noget alvorligt til, men han havde smerter i ryggen, så han valgte at lade en forbipasserende køre sig til skadestuen for at få kontrolleret, om der var sket noget alvorligt med hans ryg.

Imens lå varevognen ubevogtet i grøften, og på grund af skader på karrosseriet, kunne han ikke få lukket varevognens bagdøre, der var sprunget op, da bilen væltede. Manden fik placeret en advarselstrekant, men da bilen ikke lå ude på kørebanen, var der sådan set ikke noget problem ved at forlade den havarerede bil.

Men det var der, for der gik ikke ret lang tid, før nogle beboere i byen havde fundet ud af, at man jo bare kunne tage for sig af varer fra bilen, hvis bagdøre som sagt ikke var lukket helt i. Bilen var lastet med en masse forskellige kontorartikler, som var på vej fra et grossistfirma til vores boghandel her i byen, hvor de også handler med almindelige kontorartikler til typisk privat brug.

Jeg var inde hos boghandlere i eftermiddags, fordi jeg havde bestilt en mousetrapper til min computer, og boghandleren havde fortalt, at han formentlig ville få den hjem i dag. Det ville han også have fået, hvis det ikke havde været for en eller anden langfingret person, som havde tilegnet sig min mousetrapper fra den havarerede varevogn. I stedet måtte jeg købe min mousetrapper her: https://papirogblaek.dk/it-udstyr/ergonomi/rollermouse.html

Det var der ikke så meget at gøre ved lige nu, men boghandleren lovede at få den hjem til mig i løbet af få dage, for der var også stjålet andre ting fra varevognen, så grossisten måtte meget snart komme med en ny leverance til ham.

For eksempel var varevognen blevet ribbet for et temmelig stort antal blækpatroner, som boghandleren også havde bestilt hjem. Heldigvis var han ikke helt udgået for blækpatroner bortset fra en enkelt model, men det gjorde ifølge boghandleren ikke så meget, for han har indtil videre kun haft en enkelt kunde, der har en printer, som skal bruge lige netop den type patroner, og vedkommende havde købt nye patroner i sidste uge, så han kommer nok ikke til at mangle lige med det første.

Boghandleren og jeg var enige om, at det er en temmelig skamløs opførsel at plyndre sådan en varevogn, der er kørt galt i det glatte føre, men sådan er der jo nogle mennesker, der ikke viger tilbage for at opføre sig.

Selv om jeg nu ikke kunne få min mousetrapper i dag, kunne jeg lige så godt købe en pakke A4 papir til min printer, for jeg har faktisk ikke ret mange ark tilbage. På anbefaling af boghandleren valgte jeg at købe en pakke papir med en gramvægt på 100 i stedet for det normale med en gramvægt på 80, for det lidt kraftigere papir giver altså nogle smukkere print. Og jeg ved jo, at jeg har købt den bedste printer til en god pris!

Nemt at stjæle
Rul til toppen