Konfirmeres i T-shirt

Nikolaj skal konfirmeres om et par uger, og vi er efterhånden ved at have det hele klar til festen, som han glæder sig meget til. Selve festen skal holdes i selskabslokalet på kroen her i byen, som vi var så forudseende at bestille indenfor de første 20 minutter efter, at vi havde fået kendskab til datoen for konfirmationen.

Hans tøj hænger også klar i skabet, men det har nu været noget af en hård omgang at blive enige om, hvad han skal have på til sin konfirmation. Hans far tog det på forhånd som en selvfølge, at drengen skulle have et par pæne, sorte bukser på og dertil hvid skjorte og slips.

Nikolaj protesterede vildt og sagde, at hvis han skulle iklædes sådan noget klovnetøj, ville han slet ikke konfirmeres. For at undgå det helt store slagsmål blev min mand og jeg enige om, at jeg skulle stå for tøjet til Nikolaj. Det endte med, at vi i fællesskab fandt frem til en løsning, som også Nikolaj kunne godkende.

Han skal have en hvid T-shirt med rullekrave på, hvor jeg synes bestemt, det sender et mere festpræget signal med sådan en rullekrave. Nikolaj foretrak en helt almindelig T-shirt, men jeg stod fast på, at det i hvert fald skulle være en langærmet T-shirt, og det bøjede han sig for.

Det med de pæne, sorte bukser kom vi forholdsvis nemt om ved, for jeg havde ikke noget imod Nikolajs ønske om et par sorte cowboybukser. Det er trods alt bedre end et par slaskede joggingbukser.

Vores baggrund med tøj

De fleste i familien her er det, man på godt jysk kalder for velpolstrede. Nordjyder ville nok kalde de kvindelige medlemmer af familien for “sture kasser”, men det er nu engang sådan, det er. Og derfor har vi da også en relativt afslappet tilgang til det med at klæde sig. De fleste af os er jo af en alder, hvor vi har været vant til, at det var nærmest umuligt at finde smart tøj til store mænd eller kvinder.

Heldigvis har tiderne ændret sig, og det er i høj grad takket være internettet, at vi store og runde udgaver af Homo Sapiens i dag har nemt ved at købe særdeles lækkert designertøj til runde former.

Om det så er skitøj og skijakker i store størrelser, er det blevet nemt for os: https://www.storedrenge.dk/herretoej-372/skitoej-305/

Til tøserne er der kommet masser af lækkert tøj at vælge mellem også. Se bare dette eksempel: Jeans i store størrelser

Jo, det er sgu blevet nemmere. Men uanset det – nu kender du baggrunden for, at de voksne af os har det ganske afslappet med tøj 🙂

Konfirmeres i T-shirt
Rul til toppen