Norge er vel bedst?

Norge på ski

Der er intet at sige til det. I har besluttet jer, og ingen kan ændre jeres beslutning. Det er godt nok lidt hårdt at skulle fortælle hele familien, at I ikke skal holde jul sammen med dem. I har besluttet jer for at holde jul i Norge – sammen med nogle venner, der også er godt trætte af juleræset – og julemaden. Det var en beslutning, som I tog i fællesskab sammen med vennerne. I er i alt 6 personer – 3 par – og I kommer godt ud af det med hinanden. Så under den her sommerfest talte I om at lave noget sammen i julen.

Planlægningen

Og nu er det altså på tide, at I planlægger hvad I skal gøre. Indtil videre har planerne jo mest gået på: ”Vi skal ikke give hinanden julegaver”, ”Vi skal ikke lave julemad” og ”Vi skal ikke have julepynt”. Ok, vi har forstået, at I ikke vil i nærheden af jul i år. Det er ok. Fint. Hold jer væk fra traditionerne. De bliver jer, der kommer til at savne juleanden. Men hvad er jeres planer så? At tage ud i et sommerhus, spille ludo og langhåret musik? Eller er det noget med, at I skal ud og rejse? Til et eksotisk sted måske? Ja, hvad har I egentlig af planer?

Alt peger mod Norge

Sandt at sige: I har talt meget om det. Og en aften for nyligt, hvor I bare sad og spillede yatzy, fik I endelig besluttet jer: I skal ikke til et eksotisk varmt sted omme på den anden side af kloden. I skal derimod på skiferie i Norge. Der var to af veninderne, der talte meget for at en skiferie i Norge med dem her i julen vil være perfekt.

Det bliver noget med, at I selv kører derop. Helt op til noget, der hedder Trysil. Det skulle være et meget stort skiområde i Norge, men du ved ikke så meget om det. Du har aldrig stået på ski, og egentlig har du heller ikke været interesseret i at lære det. Men nu får du chancen. De andre insisterede på, at du skal lære det. Og de har ofte været i Norge på skiferie. De taler om det, som om at det er paradis. Du tror gerne på dem, når de fortæller dig, at du kan blive helt ør af alt den ilt, du får i lungerne. Du havde såmænd været tilfreds, hvis du bare kunne få lov til at slænge dig på en sofa med en god bog.

Skiferie i julen?

Men nej. Det bliver en aktiv juleferie – den der skiferie i Norge. Det er ok med dig. Du har ikke noget imod at røre dig – men om du virkelig får lært at stå på ski, er du lidt i tvivl om. Du vil da også være tilfreds med bare at gå lange ture – uden risiko for eventuelt at brække et ben. Det er jo dig, der skal være chauffør i en af bilerne. Det ved du. Så det er bedst, hvis du bare deltager i nogle af udendørsaktiviteterne deroppe i Trysil – uden at sætte liv og lemmer på spil.

Norge er vel bedst?
Rul til toppen