Norge bliver skævere

Min gamle ven fra barndommen – Thorvald (hans forældre er norske) – rejste tilbage til Norge for at etablere sig i Drammen for vel snart 15 år siden. Vi mødes jævnligt og bytter sladder, og det gjorde vi også tilbage i juni i år. Thorvald kunne berette om et Norge, der på visse områder var under voldsom forandring. Det handlede ikke så meget om indvandring direkte – men om et hastigt stigende problem med misbrug af stoffer blandt både unge og børn i det norske samfund.

Hasj er greit – siger de

Thorvald arbejder jo med mennesker, og han møder mange unge. der synes at være en gennemgående opfattelse af, at det at ryge hasj (som de kalder det) er helt uskyldigt. Det er en opfattelse, der bestyrkes af de desværre mange voksne, der mere eller mindre offentligt er brugere eller misbrugere af stoffet.

Måske husker du, at vi tidligere skrev denne artikel?

Nu er målet fuldt for mange norske forældre og ansvarlige voksne, og det betyder, at der er kommet en meget stor efterspørgsel på testkits, der via enten en urinprøve eller en spytprøve kan vise, om et menneske har indtaget stoffer. Det er ikke mindst den såkaldte hasj test – https://www.narkotikatest.no/shop/hasj-test-4c1.html – der er populær i Norge nu. Det fortæller Thorvald mig, mens vi sludrer om den triste udvikling.

Som Thorvald udtrykker det – han er en ganske jordbunden herre:

Det er jo herligt, at når nu behovet en gang er der, at det så er et dansk firma, der i den grad går ind i markedet og kan levere varen.

Det er det tidligere omtalte firma Ferle med domicil i Nordsjælland, der nu har entreret med det norske marked for narkotikatests til hjemmebrug. Og der er behov for det iflg. en norsk politimand:

Hver 5. ungdom i Norge mellom 15 og 20 år har brukt narkotika. Hvem av dem som får et stoffproblem er umulig å vite. Politiførstebetjent Arild Hustad ved Ullensaker Lensmannskontor har 10 års erfaring med forebyggende arbeid blant ungdom i faresonen. Han har gode erfaringer med å bruke hurtigtester i sitt arbeide.

– Ungdom benekter ethvert kjennskap til narkotika inntil det foreligger bevis, og nettopp derfor er disse testene så bra. Da kan vi få dokumentert og bli enige om hva som er problemet, og da er det mye lettere å løse problemet etterpå.

Vi ønsker for Norge, at de får løst problemet!

 

 

Norge bliver skævere
Rul til toppen