Ny eller brugt bil

For et par år siden købte jeg en ny bil, tidligere har jeg købt brugte biler, som jeg egentlig har været tilfreds med. Men mit kørselsbehov er steget pga. et nyt job, som ligger 40 km fra mit hjem. Samtidig har jeg fået opgaver rundt omkring på Sjælland, og hvis jeg skal være ærlig, er jeg stolt over at komme kørende i en bil, der er købt fra ny. Samtidig er jeg tryg ved min bil, den har i hvert fald aldrig svigtet mig endnu.

Forleden blev jeg stoppet i en færdselskontrol, jeg skulle afprøve bilens funktioner, lys, horn osv., jeg skulle også blæse i alkometeret, som naturligvis viste nul. Lige før jeg fik lov til at køre igen, sagde betjenten, at mine dæk var ved at være nedslidte og anbefalede, at jeg snarest fik nye dæk på bilen, gerne vinterdæk som han sagde, for vinteren er på vej.

Jeg blev irriteret på mig selv, for nu hvor jeg tænkte efter, havde forhandleren sendt et brev til mig, hvor han gjorde opmærksom på, at det nu var tid til vinterdæk og formentlig også det anbefalede serviceeftersyn og olieskift af bilen.  At jeg havde ignoreret hans opfordring var dumt, selvfølgelig bliver dækkene nedslidte, og selv om jeg har en forholdsvis ny bil, skal den vedligeholdes og leve op til lovens krav.

Da jeg ringede til forhandleren, fik jeg en tid til dækskift allerede næste dag, og jeg lovede både ham og mig selv, at fra nu af retter jeg mig efter en autoriseret bilforhandlers anvisninger.

Når brugt er bedre end nyt

Til gengæld kan jeg sige, at når talen falder på landbrugsmaskiner, er det ofte meget smartere at købe brugt end nyt. Det skyldes, at afskrivningen på de fleste af dem er meget høj i starten, og ofte er der yderst gode maskiner til salg, der er meget lidt brugte – og til en markant lavere pris end nye.

Tidligere måtte landbruget nøjes med det danske marked, men i dag med EU og nem handel, ser det helt anderledes ud. For eksempel kan man vi hjemmesiden Truck1 finde brugte landbrugsmaskiner over hele Europa – og få nem og hurtig kontakt direkte med sælgeren.

Faktisk er det ikke kun landbrugsmaskiner, de har – de nærmest alt på hjul undtagen personbiler!

Et enkelt eksempel: Der er næsten 6.000 primært brugte sættevogne til salg! Det er mange, og jo en hel del bredere end det danske udvalg 🙂

Ny eller brugt bil
Rul til toppen