Ny terrassevarmer

Jamen, tror du ikke, det vil virke helt forkert i forhold til hældningen på husets tag, spurgte min kone, da jeg forklarede og tegnede for hende om de planer, jeg havde med det nye redskabsskur, jeg ville i gang med at bygge bag garagen. Og jeg skulle jo have det hele til at gå op i en højere enhed med de sten, som firmaet nede fra byen kommer og lægger i næste uge. Det er nogle meget dygtige brolæggere, og de har lært mig en hel del om både håndværk og det nok så smarte brolæggerværktøj (som denne slags her).

Jo, du her måske ret, men af praktiske grunde tror jeg, det er bedst at lave taget på skuret med ganske høj rejsning i den side, der vender væk fra garagen, som det skal bygges op ad. Sagen er, forklarede jeg min viv, at der også gerne skal være plads til vores terrassevarmer i redskabsskuret om vinteren, så den ikke skal stå ude i al slags vejr. Og den er altså høj, så hvis jeg laver taget hældning den anden vej, skal vores terrassevarmer kantes ind til bagsiden af rummet, hvor der i så fald vil være højt nok til loftet, så den kan stå der. Hvis jeg laver hældningen den vej, som jeg foreslår, kan varmeren rejses op lige indenfor døren.

Min kære kone gav mig ret, for når først vores terrassemøbler og den store Weber grill er sat på plads i redskabsskuret, vil det være noget af en opgave at kante terrassevarmeren ind bagest i rummet.

Så jeg fik min vilje, måske også lidt fordi min kone synes, at det er lidt modigt af mig selv at kaste mig ud i opgaven med at bygge redskabsskuret. Hun har vist altid betragtet mig som en lettere fummelfingret mand uden de store håndværksmæssige evner, men nu har jeg altså besluttet mig til at gøre det selv, og så må det tage den tid, det vil.

Da vi var færdige med at kigge på min tegninger, satte jeg mig til at skrive en indkøbsliste over alt det, jeg skulle bruge til byggeriet. Det var nemt nok at måle op, hvad jeg skulle bruge af træ i de forskellige dimensioner, men jeg var noget i tvivl om, hvilke størrelse skruer, jeg skulle satse på, men jeg regner med, at jeg kan få lidt faglig rådgivning i det spørgsmål, når jeg i morgen tager ind i byggemarkedet for at bestille træ og tagplader og selv købe beslag og skruer med hjem.

Der var lige i går kommet reklameavis fra byggemarkedet, og jeg havde besluttet mig for, at jeg ville have en ny bore-skruemaskine af god kvalitet, for min gamle maskine har jeg haft i snart 10 år, så den kan vist godt fortjene at komme på pension. Byggemarkedet reklamere i avisen med stærkt nedsatte prisen på el-værktøj af mærket Makita. Jeg er ikke specielt kyndig med hensyn til el-værktøj, men jeg kan huske at have set professionelle håndværkere bruge maskiner af netop det mærke, så jeg går ud fra, at det så også vil være godt nok til mig.

Min kone kiggede mig over skulderen på indkøbslisten, og så nævnte hun smilende, at jeg da vist havde glemt noget. Vi skal da nødvendigvis også have noget udendørs belysning ved døren ind til redskabsskuret, så vi kan finde ind i den mørke tid. Og det måtte jeg jo give hende ret i.

Ny terrassevarmer
Rul til toppen