Beskæring af træer

Et træ er en gave fra naturen, og det er vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at bevare træer i vores natur såvel som i bymiljøer. I naturen passer de stort set sig selv, men når vi taler om byer, haver og så videre, er det ofte nødvendigt at tage et kompromis mellem at lade naturen gå sin gang og tilpasse træerne til de omgivelser, vi er i. Derfor kommer vi ikke helt udenom beskæring af træer, og det er en opgave, der bør overlades til professionelle! Lad os lige se lidt nærmere på det.

Hvorfor beskære træer?

Man beskærer som regel træer, fordi de ellers kan vokse ind i for eksempel bygninger, rage ud over veje og være med så lave grene, at det påvirker trafikken. Endelig kan der også være mere æstetiske årsager – vi kender jo for eksempel alle til alleer med træer, der er trimmede og beskårne, så det ser pænt ud. For frugttræers vedkommende handler det også om at sikre en solid vækst og masser af frugter.

Hvornår skal man beskære træer?

Modsat af hvad mange tror, er det faktisk bedst at beskære om sommeren, mens træet er i vækst. Og uanset tidspunktet er det vigtigt, at beskæringen udføres korrekt og nænsomt for træet – hvilket er endnu et godt argument for at bruge professionelle.

Hvem kan beskære træer i byen?

Lige så snart vi er i byen eller bare tæt på huse, er der andre faktorer, der spiller ind – nemlig sikkerhed. Selv en mindre gren, der skæres af og falder flere meter, kan lemlæste eller dræbe et menneske – eller blot yde stor skade på bygninger eller biler. Derfor er det afgørende, at der benyttes professionelle, der har både viden, erfaring og det nødvendige udstyr til at beskære korrekt og sikkert.

I København er det især firmaet Hegner.dk, der er kendte for at være de bedste til beskæring og i øvrigt også fældning af træer: http://www.hegner.dk/

 

 

Beskæring af træer
Rul til toppen