Nye gadeskilte

Det var heldigt, at en af mine kolleger blandt de forretningsdrivende i vores gågade havde været så snarrådig at tage nogle billeder med sin mobiltelefon, da en gruppe bøller for nogle dage siden forøvede hærværk i stor stil på gågaden. Fotografierne har nu hjulpet politiet til at identificere disse stærkt utilpassede unge mennesker, som de vist bør kaldes.

Bøllerne gik i flok gennem gågaden og ødelagde mest muligt på deres vej. For eksempel blev stort set alle de gadeskilte, forretningerne stiller ud på gaden, sparket i stykker i en grad, så de ikke kan repareres.

Bøllerne havde også medbragt spraydåser med maling, og der blev malet graffiti på mange husmure. Det gik også ud over de solide afspærringsstolper, som guldsmeden for nylig fik opsat foran sin forretning efter at to gange indenfor kort tid at have været udsat for rambuktyverier. Stolperne var for solide til, at bøllerne kunne vælte dem, så de blev også overmalet i stedet for.

I vores handelsstandsforening besluttede vi sidste år at investere i et temmelig stort antal udendørs askebægre for på den måde at mindske antallet af fladtrådte cigaretskodder på gaden. De var også alle sammen revet løs fra deres stolper og tømt ud på gaden. Det var bestemt ikke noget kønt syn.

Men nu har politiet heldigvis fået fat i de unge bøller, som selvfølgelig står til en eller anden form for straf. Dertil kommer naturligvis, at de vil blive mødt med et temmelig stort erstatningskrav, som der formentlig ikke er udsigt til, at de kan betale.

Nye gadeskilte
Rul til toppen