På jagt efter vinduer

Du har fået en ny opgave. Totalrenovering af et gammelt hus. Det ligger nede ved åen. Det blev bygget for ca. 90 år siden. En gammel murermestervilla. Sådan en af dem i to etager med kvist og rødt tegltag. De nye ejere af huset har bedt dig om at sørge for, at der kommer nye vinduer overalt. De har bedt dig om, at du ikke ændrer i husets fremtoning udvendigt. Men indvendigt har du rimeligt frie rammer til at gøre, hvad du vil. Du skal bare sørge for, at der er godt lysindfald i alle rum. Om du vil slå nogle rum sammen ved at rive en væg ned, er din sag. Du skal naturligvis sørge for, at der er mindst to gode børneværelser og et soveværelse. Resten bliver op til dig. Det er en ønskeopgave at få. Du kan gøre, hvad du vil. Og du har ingen begrænsninger. Budgettet bliver der bare ikke talt om. Familien vil bare have en lækker bolig. Området er attraktivt.

Kigger efter Rationel Vinduer

Du starter derfor med at kigge på planerne over huset. Du kan se, at hvis du river nogle vægge ned, så vil du kunne danne skønne og lyse rum.

Du begynder derfor at lede efter Rationel vinduer på Sjælland. Din tanke er nemlig, at de kan fås i de mål, som du skal bruge. Uden at du ændrer facadernes udtryk. For en sikkerheds skyld leder du også efter Velfac vinduer på Sjælland. De har også gode vinduer, som måske kan fås i specialmålene, du har brug for. Du har ikke helt overblik over, om det skal være Velfac eller Rationel vinduer, du skal bruge. Måske skal det være en kombination. Det vil dine undersøgelser vise dig.

Umiddelbart kan du ikke se, at der vil være de store udsving i budgettet, hvis du bruger firmaer fra det ene eller andet firma. Men du kan se, at de faktisk komplementerer hinanden fint. Du kan fx få et stort panoramavindue fra Rationel. Det vil betyde, at du ikke skal ændre noget nede i stueetagen – omme på den side, der vender ud til haven. Du kan også se, at du kan få fine vinduer fra Velfac, som både har sprosser, og som passer til målene, som du kan se dem på planerne. De forrige ejere må have gjort noget med de oprindelige vinduer.

Ikke dit problem

Det er sådan set ikke dit problem. Dit problem er at finde de nye vinduer på Sjælland, så du hurtigt kan komme i gang med at lave den endelige plan for huset. Du har nogle ideer, som går på, at nogle rum skal forenes. Fx skal spisestuen og køkkenet fremstå som et køkken med alrum. Sådan et rum, hvor man ikke isolerer den, der laver mad i et køkken, imens alle andre sidder inde i stuen. Du kan se, at det vil give meget mere lys i køkkenet, hvis du gør det. Også selvom vinduerne ikke er så store.

Du ringer til de to vinduesproducenter. Spørger Rationel, om de stadig kan levere det store panoramavindue. Du spørger om specialmål hos Velfac. Du vender tilbage til dem, når du har fået grønt lys for planerne af de nye ejere. Og så skal de vælge: Velfac eller Rationel?

På jagt efter vinduer
Rul til toppen