Barn med ADHD

Det er ikke så mange dage siden, at I fik den lidt triste nyhed. Jeres barn har ADHD. Ikke i voldsom grad. Men nok, til at der kan komme nogle problemer med koncentrationsevnen i klassen. Og det er ikke godt. I er naturligvis triste over at få den nyhed. På den anden side, så ved I jo godt, at der er mange mennesker med ADHD, som fungerer udmærket i samfundet. De har fået lidt hjælp og har et godt liv. Nogle har endda et succesfuldt liv. Optimismen er derfor på jeres side. Det har I valgt. Alligevel kan I ikke lade være med gå på internettet for at læse alt om ADHD. I læser om behandlingsformer og metoder. I læser om medicin, der kan ordineres til mennesker med ADHD.

Hjælpemidler?

I læser om robotkatte og musikpuder, der kan hjælpe det urolige menneske til at blive lidt roligere. I læser om, hvad der sker sådan rent fysiologisk i et menneske med ADHD. I læser om forstyrrede hormonbalancer og mange flere ting. Det er en labyrint. I er ikke uddannede læger eller psykologer. I har et barn, der lider af ADHD. Hvad kan I gøre, for at det barn ikke får det alt for svært i fremtiden? Selvfølgelig kan det få medicin. Men er det den rigtige vej at lede barnet ind på? Måske. Måske ikke. Her må I stole på videnskaben og lægerne.

Specielle stole til ADHD

Men der er noget, I aktivt kan gøre, så jeres barn får en lettere barndom. Ikke kun noget med robothunde eller andre kæleting. Nej. I kan fx købe en ADHD stol til børn, som jeres barn skal bruge i skolen. Det er en særlig stol, der minder meget om en balancestol som her bare i børnestørrelse. Den kan vippe lidt. Både op og ned, til højre og venstre – og fordi den vipper, vil barnets hjerne koncentrere sig om at holde balancen. Dette medfører, at der bliver produceret nogle hormoner, som bevirker, at koncentrationsevnen forlænges. Og dermed vil jeres barn kunne følge med i undervisningen i skolen. Sådan en ADHD stol koster ikke ret meget mere end en almindelig lille skammel. Og den er slet ikke i nærheden af, hvad en almindelig kontorstol koster. Så det er måske en lille investering I skal lave.

Det virker faktisk

I kan købe dem i forskellige udgaver. Nogle kan hæves og sænkes. Det betyder, at stolen kan bruges i flere år. Efterhånden som barnet vokser. Andre kan omdannes til almindelige, små skamler, men kan sidde på – også selvom man ikke længere bare er seks år gammel. Var jeg i jeres situation, ville jeg straks gå ud og se på balancestole og ADHD stole. Det behøver ikke at være en svær opgave at vælge en. Det kan måske være værd at overveje, om den skal tildeles andre funktioner senere hen. I første omgang handler det om, at I køber et hjælpemiddel til jeres barn. Et fornuftigt og ufarligt hjælpemiddel, som kan medvirke til balance i det lille sind. At I så senere hen i livet, vælger at bruge stolen som en balancestol i hjemmekontoret, er der nok ikke nogen, der har noget imod.

Barn med ADHD
Rul til toppen