Poetiske smykkehistorier

Det var i frokostpausen i vores kantine, min kollega og jeg kom til at snakke om, hvor svært det er at finde på gaver til sin kone til jul ellers fødselsdag. En af vores kvindelige kolleger hørte noget af vores snak og blandede sig: I skal da bare give jeres koner nogle flotte smykker, det bringer altid glæde, sagde hun.

Jo tak, svarede vi, men det er jo ikke alle gaver, man kan ofre tusindvis af kroner på, og alt for billige smykker kan vi nok ikke tillade os at give.

Kvinder kan lære os meget

Men så blev vi mænd belært om noget andet. Vores kvindelige kollega fortalte, at det var moderne nu at gå med smykker, der farvemæssigt matcher det tøj, man har på. Derfor skal enhver kvinde have mange smykker i forskellige farver, så det ikke kun er halskæder eller armbånd, der matcher tøjet.

I skulle tage at gå på nettet og søge efter smykker. Der er oceaner af online smykker at finde, og I vil opdage, at de slet ikke behøver at være dyre, fortalte hun.

Dagen efter kunne min kollega, hvis kone har fødselsdag i næste uge, fortælle, at vores kvindelige kollega i høj grad har ret. Han havde været på nettet og fundet en masse online smykker at vælge mellem. Han havde bestilt en flot halskæde og et sæt øreringe i samme design og farve til sin kone. Men det var faktisk billigere end deres normale ramme for gaver, så han havde også bestilt en marguerit som del af fødselsdagsgaven.

Ikke kun smykker – også ure

Faktisk er det helt eminent så lækre de danske webshops er blevet efterhånden – de fleste af dem i hvert fald. Det gør det så uendeligt meget mere fristende at købe hos dem, når billeder og funktion bare er på plads.

Personligt kan jeg godt lide at handle på nettet – og i almindelige butikker selvfølgelig. Når jeg kan kombinere de to ting – altså når de almindelige butikker også har et onlien salg – spiller det bare maksimalt for mig. Som det for eksempel er tilfældet med den danske kæde af guldsmede og urforretninger: Plaza. Her kan man købe mærkevarer indenfor ure billigt – og det er jo det, vi vil have 🙂

 

Poetiske smykkehistorier
Rul til toppen