Priser på bærbare

Som en mand engang sagde: “Hvis du ikke tjekker prisen på varen, er det dig, der ender med at være narren”. Nu er jeg jo af en vis alder, og da jeg var ung, var der egentlig ikke så meget at rafle om, når der skulle købes noget: Produktets pris var fast og enslydende på tværs af salgsstederne. Sådan er det ikke mere, og her har internettet bestemt haft en stærkt positiv indflydelse – set med vi forbrugeres øjne. Nu kan vi i ro og mag sammenligne priser online, vælge den billigste leverandør og med få museklik have købt det, vi gerne vil i sikker forvisning om, at vi har købt varen til den bedst opnåelige pris. Sådan gør jeg også selv i dag – sidst jeg gjorde det, var det en billig computer, jeg skulle finde, og den fandt jeg  her.

Bærbare er i hård konkurrence

Jeg skal love for, at konkurrencen er benhård på det felt. Næsten uanset hvilken bærbar, man er på jagt efter, er der krig på kniven mellem forhandlerne, og de presser hver en krone ud af det. Jeg tænker tit på, om de mon overhovedet kan tjene penge på at sælge tablets og bærbare?

På nogle bærbare er prisforskellen mellem billigste og dyreste ofte flere tusinde kroner for samme fabrikat og model. Jeg begriber ikke, hvordan det kan hænge sammen. Måske er nogle forhandlere bare bedre indkøbere end andre? Eller også satser de hårdt på volumen?

Der kan vel også i et vist omfang være tale om parallelimport? Eller måske ikke – for på en bærbar er der jo lige det med de danske bogstaver. For tablets ser det anderledes ud.

Hvad med at bygge selv PC?

Her er det en lidt anden boldgade. Vi, der kan finde ud af at bestykke en PC, der passer perfekt til lige netop et specifikt behov, ved også, hvor vi skal gå hen og gøre det. Min personlige favorit er firmaet IT Hansen, der har en online service, hvor man kan til fulde kan udnytte potentialet i konceptet Byg selv PC. Den kan jeg på det varmeste anbefale!

 

 

Priser på bærbare
Rul til toppen