Sådan gør du din træterrasse ren

Din træterrasse udsættes for meget. Vind, vejr, gang og leg er med til at slide på den. Træ er et forgængeligt materiale, og får din træterrasse lov til at passe sig selv, begynder den med årene at blive angrebet af alger og rådne. Du kan derfor gøre meget for at vedligeholde og forlænge levetiden. Når du starter med at rengøre den, skal du uanset træsorten vaske den grundigt med vand.

Du skal være varsom med at bruge en højtryksrenser, da den kan få vandet til at trænge ned mellem alle fibrene og gøre mere skade end gavn. Derfor bør du altid starte med at vaske din træterrasse med en haveslange. Hvis du opdager, at din træterrasse er angrebet af alger, kan du bruge et rengøringsmiddel specielt til dette, så arbejdet bliver lidt lettere. Husk at lade træet tørre grundigt, før du arbejder videre. Har du tidligere givet den forskellige lakbehandlinger, kan det være nødvendigt at slibe den ned, før du begynder at gå i gang med en ny behandling.

Tag hensyn til vejret

Det er vigtigt, at du gør din træterrasse grundigt ren, før du går videre i arbejdsprocessen. Behandler du den med olie uden at have udført et ordentligt stykke rengøringsarbejde, kan olien ikke trænge ordentligt ind i træet. Olien vil i stedet lægge sig som et lag ovenpå træet, og det begynder hurtigt at skalle af. Det er også vigtigt, at du husker at tage vejret i betragtning, når du går i gang med at rengøre og vedligeholde din terrasse. Står solen højt på himlen, så vil dit vedligeholdelsesarbejde hurtigt falde til jorden. Solen forkorter oliens tørretid, og det er ikke en god ting. Olien når ikke at trænge ordentligt ind i træet, før den hærder, og danner i stedet en krakelerende skorpe. Du skal derfor vælge en dag, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 20 grader for at få mest muligt ud af dit arbejde.

 

Sådan gør du din træterrasse ren
Rul til toppen