Sensommer på Vestkysten

Sensommer. Børn ⓘ er begyndt i skolen igen. Det blæser. Og I hygger jer inde i det lille sommerhus. I har taget en ekstra uges ferie, for lige at få rundet en lang sommer af. Det var sådan en beslutning, der blev taget i sidste øjeblik. Det virkede som om, at der manglede noget i sommeren. Noget ubestemmeligt. Så, I besluttede simpelthen at tage i sommerhus på Vestkysten via Jacobsens. Her er I så nu. I kan godt mærke, at vinden er kraftigere end hjemme i Roskilde. Når det blæser her på Vestkysten, så kan man mærke det. Du kan også se, at vestenvinden er kraftig. Træerne er ligesom blæst på skrå, så de peger imod øst!

I klitterne

Det lille sommerhus, som I bor i, ligger og putter sig i klitterne nede ved havet. Alligevel, så har blæsten godt fat i taget, kan I høre. Det er dog sikkert nok. Det bliver ikke revet af. På en eller anden vis er det lidt uhyggeligt og hyggeligt – på samme tid. Måske skyldes det, at huset er funktionelt. Intet er gået i stykker. Brændeovnen fungerer upåklageligt. Der er tørt og varmt i huset. Og I ved, at I ikke behøver at skulle ud i blæsten, som nu også bliver suppleret med regn. Det gør det hyggeligt. Det uhyggelige ligger måske i, at I kan godt forestille jer, hvordan det må have været at være på havet som lille fisker for hundrede år siden: En kamp med naturens overvældende kræfter. I kan simpelthen høre, hvor stærk naturen er. I kan mærke det, hvis I bare åbner et vindue på klem.

Elsker det sommerhus

Du vender dig i lænestolen, som du sidder og læser en bog i. Sommerhuset giver dig sikkerhed. Du har det fint. Din partner står ved køkkenbordet – det er tid til at I skal have et glas rødvin, lidt snacks og oliven. Ritualet med rødvin og snacks hver aften blev indført lige fra den første dag, I kom frem til sommerhuset. Den dag sad I ude på husets lille terrasse og nød vinen – og den lange lyse sommeraften. I dag er det ikke til at sidde udenfor. Den lange lyse aften er heller ikke helt så lys, som den måske er det andre steder i landet. Skyerne flyver over himlen. Blæsten suser. I tænder en lampe, sætter jer med vinen og begynder at lægge en plan for næste dag.

Tæt på en by er nemmest

Sommerhuset ligger rimeligt tæt på en lidt større by. Hvis det regner i morgen, så vil I køre derind og kigge på forretninger. Eventuelt blive og spise på en café derinde. Eller gå på det museum, som byen er så stolt af, og som mange anbefaler, at I skal besøge. I tager en endelig beslutning i morgen. Er I klar over, hvor heldige I er? I sidder i et sommerhus på Vestkysten. I har ingen forpligtigelser. Det eneste I skal, er at hygge jer. I har allerede nydt naturen. I kan gøre, hvad der passer jer. Det er der rigtig mange mennesker, der virkeligt misunder jer.

Sensommer på Vestkysten
Rul til toppen