Seriøse bordplader

Allerede da vi for et lille års tid siden købte vores nuværende hus, var vi helt klar over, at der ikke ville gå så lang tid, før vi ville have sat et nyt køkken ind i huset, for der var tale om husets oprindelige køkken, og det var dermed lidt mere end 20 år gammelt og ikke længere helt tidssvarende.

Anderledes var det med både badeværelset og gæstetoilettet, for de var begge to blevet gennemgribende renoveret kun et halvt år, før vi købte huset, og de var endda udført med god smag efter vores mening, så her kunne vi ikke ønske os ændringer.

Men nu er tiden kommet til at forny køkkenet, og en sen eftermiddag i sidste uge havde vi besøg af den tømrermester, som vi har hyret til at udføre arbejdet. Han var helt enig med os i det valg, vi for længe siden har truffet med hensyn til, hvilket fabrikat køkkenelementer, vi vil have, så bortset fra hans opmålinger i køkkenet, var der ikke meget at diskutere omkring elementerne.

Men hvad med selve køkkenbordet, spurgte han, og min kone og jeg var enige om, at denne gang ville vi ikke have en bordplade af træ, som vi havde i vores tidligere hus. Vi vil helst slippe for at skulle smøre den ind i olie en gang om året, og så vil vi gerne have noget, der er mere praktisk med hensyn til den daglige aftørring og modstandsdygtigheden overfor varme gryder og pander.

Tømrermesteren foreslog derfor en laminatbordplade eller af et komposit materiale, og da min kone så lidt spørgende ud, forklarede han, at der er tale om en støbt bordplade med masser af granulerede stenarter i. Det indebærer, at pladen er fuldstændig ligeglad med, hvor varme ting, man sætter på den, ligesom den er uhyre glat i overfladen, så den er nem at holde ren.

Og så kan man få den i stort set alle de farver og mønstre, man kan ønske sig, fortalte han, og så anbefalede han os at køre ud til den forhandler, han foretrækker at købe ind hos, for at vælge en bordplade, vi kunne lide. Han nævnte, at den pågældende forretning er den største forhandler af køkkenbordsplader og i øvrigt af billige køkkener generelt.

Så i lørdags kørte vi ud til den forretning, tømrermesteren havde anbefalet os, og han havde i hvert fald ret i, at udvalget var kæmpestort, så det var ikke den nemmeste sag af verden at beslutte sig.

Min kone havde været så forudseende at tage nogle billeder af det nuværende køkken med sin mobiltelefon, så vi havde en god mulighed for at se, hvordan de forskellige typer af bordplade ville passe ind i rummet.

Kvinder og impulskøb

Med alt det med køkkenet på plads var hun nu parat til at gøre noget ved soveværelset også, og det er jo også sandt, at vi har visse opbevaringsproblemer. Vi mangler ganske enkelt mere skabsplads, men vi er aldrig lykkedes med at finde et skab, der passer ind i de ret skæve mål, vi har i soveværelset.

Ham i forretningen viste sig at have løsningen, da han kendte til en hjemmeside, hvor man ved hjælp af sine mål og et enkelt tegneprogram kan bygge sit helet eget skab med skydedøre og det hele på mål: https://www.barebilligst.dk/

Der endte vi med at bygge, tegne og hvad ved jeg – bestille og få leveret fra. Og det hele var bare 100%, som det skulle være! Vi endte selvfølgelig med et impulskøb der også: Et nyt brusehjørne!

Seriøse bordplader
Rul til toppen