Sid godt ved klaveret!

Det er dejligt at kunne spille på et instrument. Det skaber en god stemning, når nogen spiller på klaver derhjemme. Eller på guitar ⓘ . Det gør ikke noget, at rytmen ikke altid bliver holdt. Det gør heller ikke noget, hvis der ved et uheld bliver spillet lidt falsk. Det, der tæller, er, nemlig at vi kan godt lide at spille musik for hinanden. Det får os til at slappe af. Sommetider kan det også få os til at synge med, hvis vi kan genkende melodien, der bliver spillet – eller øvet. Nogle af os er bedre til at spille end andre. Sådan er det bare. Men vi kan alle blive gode til at spille på klaver, hvis vi sørger for at øve os jævnligt – og at sidde korrekt ved klaveret.

En god klaverbænk er alt

Alt for mange sidder ikke korrekt ved et klaver. De sidder oftest på en stiv spisebordsstol, eller en lille skammel. En stol eller en skammel kan ikke indstilles i højden, og det kan betyde, at musikeren kommer til at bruge sine arme og hænder forkert, når der skal spilles. Sidder du selv på en hård stol, når du spiller for familien? Hvis du gør det, så vil jeg anbefale, at du anskaffer dig en rigtig klaverbænk, som kan indstilles i højden, så du kan komme til at sidde korrekt, når du spiller. Det er faktisk vigtigt. Dels vil du ikke udvikle smerter ⓘ i skuldrene, når du spiller. Dels vil du selv få større nydelse, når du hører, at du faktisk kan spille en svær passage, uden at den volder dig problemer. Og ja, det vil din familie sikkert også kunne høre – og glæde sig over.

Flere fordele

Fordelen ved en klaverbænk er ikke kun, at den kan indstilles i højden, så du kommer til at sidde rigtigt. Den har meget ofte et sæde, som du kan klappe op og gemme dine nodehæfter i. Det betyder, at du altid ved, hvor de er. Du behøver derfor ikke at skulle bruge tid på at lede efter dem i en eller anden reol eller skuffe. Du kender godt det der med, at du ikke lige kan huske, hvor du lagde nodehæftet. sidste gang du spillede ikke? Lægger du dem i klaverbænken, er du ude over det problem. Endelig er der også den fordel ved en klaverbænk, at det er et diskret, lille møbel, som ikke fylder så meget. Ja, faktisk kan nogle klaverbænke klappes sammen. Du behøver derfor heller ikke at skulle flytte rundt på stuens møblement, når du vil spille.

Fås i alle prisklasser

Du kan få klaverbænke, som ikke er særligt dyre. Du kan også få klaverbænke, der er store nok til, at I kan spille 4-hændet, hvis det er det, I gerne vil. Selvfølgelig kan du også få større og mere robuste klaverbænke med tykke, polstrede sæder. Du skal selvfølgelig bestemme, hvilken klaverbænk du vil købe. Derfor er det en super idé, hvis du besøger en forretning, der sælger klaverer og flygler, og prøver forskellige klaverbænke, så du kan finde den, der lige præcist passer til dig og til det rum, som dit klaver står i.

Sid godt ved klaveret!
Rul til toppen