Solen lader op for os

solceller på jorden

Der plejer at være så buldrende mørkt, når vi tidligt om morgenen i vinterhalvåret kommer ud til den jagthytte, vores konsortium har bygget ude i den skov, hvor vi har lejet jagtretten. Vi har ikke tidligere haft mulighed for at opsætte noget udendørs lys, fordi der slet ikke er lagt el ind i hytten.

Men nu har vi fået løst det problem, så vi via en sensor tænder en udendørs lampe, når den første bil passerer forbi sensoren. Vi har nemlig købt en smart installation, der foruden lampen og sensoren består af to små solpaneler, som i dagtimerne lader et batteri op ved at producere strøm fra sollyset.

Det med solceller

Og det fungerer perfekt. Det er jo ikke så tit, vi kommer ud til hytten for at gå på jagt, så vores solceller har rigeligt med tid til at få ladet batteriet op mellem hvert af vores besøg derude. Så nu har vi tilstrækkeligt lys udenfor til, at vi kan låse os ind i hytten og få tændt en petroleumslampe.

Primitivt og godt

Helt fra starten besluttede vi, at vores jagthytte skulle holdes så primitiv som muligt, og det ville i øvrigt være alt for dyrt for os at få lagt strøm eller rindende vand ind i hytten, fordi den ligger et meget øde sted.

Men problemet med at finde fra bilen og hen til hyttens dør i buldrende mørke generede os, fordi der er masser af ting, man kan falde over på den tur. Derfor er vi særdeles godt tilfredse med vores solcelleanlæg i ministørrelse.

Hvad koster solcelleanlæg?

Det er faktisk et spørgsmål, vi får stillet ganske tit, og da især efter de voldsomme prisstigninger på el og energi i kølvandet på terrorstaten Ruslands angreb på Ukraine.

Sagen er, at hvert solcelleanlæg er individuelt, så det smarteste at gøre som boligejer er at få et tilbud på solcelleanlæg gratis som her.

Solen lader op for os
Rul til toppen