Speedy Kim

Når det handler om hastighed på hjemmesider, er der mange mennesker der er i tvivl om, hvordan de bedst kan optimere hastigheden. Heldigvis findes der ønske eksperter der kan rådgive og også praktisk udføre hastighedsoptimering på hjemmesider og webshops. En af de mest kendte er programmøren Kim Tetzlaff, der beskriver hastighedsoptimering her: http://kim-tetzlaff.dk/hastighedsoptimering/

Lad dig ikke snyde – Kim arbejder med meget andet en lige WordPress, men det er klart, at det efterhånden største CMS i verden naturligt fylder en del i arbejdsopgaverne hos en ekspert i at gøre hjemmesider hurtigere.

Viderestillinger koster hastighed

Et af de områder, som mange er mindre opmærksomme på i forhold til for eksempel komprimering af grafik, er viderestillinger eller redirects. Disse trækker faktisk ganske mange ressourcer på den webserver, der leverer hjememsiden, og er der mange af dem, kan det have ret voldsomme konsekvenser for loadtiden.

Kim Tetzlaff har skrevet en yderst omfattende og meget professionel guide til, hvordan du kan og bør arbejde med redirects: Den store redirect guide. Dte er bestemt en guide, vi kan anbefale at alle programmører og andre, der arbejder med websites, bør læse.

Hvorfor er hastighed vigtig?

Mange undervurderer vigtigheden af en hurtig hjemmeside, men sagen er, at det for brugernes skyld er afgørende vigtigt. Hvem gider sidde og vente på, at en hjemmeside læses ind? Det kender du sikkert udmærket fra dig selv, ikke? Der er også et andet og meget vigtigt element i hastighedsoptimering: Google belønner hurtige hjemmesider! Og uden gode placeringer i Google er det altså svært at drive en online forretning i dag.

Det er ikke så tit, at webbureauerne er opmærksomme nok på denne problemstilling, hvorfor ganske mange nye webshops og firmasider kommer online uden at have fået foretaget nogen optimering af hastigheden. Størrelsen på de filer, browseren skal læse, SKAL ned. Og de skal serveres af webserveren så hurtigt, det overhovedet er muligt.

Al den slags teknik er det, som Kim Tetzlaff arbejder med til daglig, og han har i dag et ry som den absolut førende i Danmark på området.

Du kan selv teste, hvor hurtig din hjemmeside er med Googles eget værktøj til formålet: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 

Speedy Kim
Rul til toppen