Tæppefliser?

building, bank, facade

For nogle år siden flyttede den virksomhed, jeg arbejder for ud i nye kontorbygninger. Vi er et stort konsulentfirma. Jeg arbejder i den afdeling, som beskæftiger sig med projekter i udlandet. På det tidspunkt, hvor flytningen fandt sted, var jeg på rejse. Jeg tror, jeg var i Armenien eller sådan et sted. Et eller andet sted ude i Centralasien. Så jeg havde pakket mine ting i forvejen. Det var kun min lap top, som jeg havde taget med mig. Resten lå i papkasser og ventede på, at flyttefolkene skulle komme.

Så det var noget af en overraskelse at vende hjem til basen efter 4 uger i Armenien. For det første var alting splinternyt.

Selv gulvet var nyt

Bygningen, kontormøblerne og ja, det var faktisk kun mine filer med korrespondance og mødereferater, der lignede sig selv. Jeg havde fået tildelt et kontor oppe på anden sal. Et stort og lyst rum. Med kæmpe vinduer og udsigt ud over markerne. Der var en ny opslagstavle, og der var et virkeligt, flot tæppe på gulvet. Det var det første jeg, lagde mærke til. De havde fået lagt tæppefliser i forskellige farver på alle gulvene. Det så flot ud. I mit kontor var det et flot, gråblåt tæppe, der lå på gulvet. Man kunne dårligt se sammenføjningerne. Virkeligt godt håndværk. Og meget indbydende. Faktisk så indbydende, at det første jeg gjorde, var at smide skoene og gå på strømpesokker på mit nye kontor.

Tæpper med effekt

Jeg havde aldrig troet, at tæpper på et kontor kunne virke sådan på mig. Som regel lægger jeg ikke mærke til gulvbelægningen, når jeg er til møde med nogle af vores samarbejdspartnere. Men det nye kontor var bare så flot. Rigtig rart. Et sted, hvor man opholder sig med glæde. Og et sted, hvor jeg med glæde vil byde vores samarbejdspartnere velkommen.

Efter at have glædet mig over mit nye kontor gik jeg en tur på 2. sal for at hilse på mine kollegaer. De bød mig velkommen hjem efter 4 ugers hårdt arbejde. De viste også deres kontorer frem med stolthed. En af mine kvindelige kollegaer, som altid går i høje hæle, hilste mig velkommen og var nysgerrig efter at høre min mening om mit nye kontor.

Jeg fortalte hende, at jeg bliver rigtig glad for det. Da var det, at jeg lagde mærke til, at hun også gik på strømpesokker. Hun viste mig sit kontor, som også var rigtig flot. Hun havde indrettet det meget snildt med sit skrivebord ovre ved vinduet.

Så flot et gulv

Hun havde også et rigtigt, flot gulv. De havde brugt de samme tæppefliser, men bare i nogle andre farver. Lidt mørkere farver. Men flot var det. Passer hendes stil. Hun fortalte mig, at hun selv havde fået lov til at vælge farven. Det var også hende, der havde valgt tæppernes farver i de andre kontorer. Ledelsen var klar over, at hun har god smag. Så jeg har hende at takke for mit flotte kontor. Rigtig rart at vide. Vi fik en sludder. Jeg fortalte hende om min rejse. Om problemerne, vi har haft og om løsningerne, vi fandt.

Tæppefliser?
Rul til toppen