Det vi ved om tunikaer

En tunika er sædvanligvis relativt simpelt i design. De kan gå lige fra hoften ned til anklerne. Tunikaer blev båret af både mænd og kvinder i det gamle Rom. Dengang var striber og farver – eller manglen på samme – et udtryk for status. Senatorer for eksempel havde brede lilla striber. Soldater, slaver og arbejdere bar tunikaer, der gik lige over knæet.

I dag er det mest kvinder, der bærer tunikaer – dog findes de også til mænd. Det er typisk en storskjorte uden krave, som kan bæres med et bælte eller løst over shorts eller bukser.

Der findes også tunika kjoler. De er typisk A-formede og er gode, hvis du har pærefacon. Der er typisk et bælte i taljen, og det giver dig en god figur. Du kan også se efter tunikaer med slids i siden. Det giver en god pasform og gør, at den altid sidder godt på kroppen. Det ser godt ud – og er et godt tip, hvis du er pæreformet – at bruge en stor halskæde – det giver en god balance.

Hvis du er æbleformet, skal du helst undgå en tætsiddende tunika. Her vil vi hellere have fokus på din hals og dine ben. Shop efter en tunika, der ikke er for lang, og gerne har V-hals, som trækker opmærksomheden til dit ansigt. Gå efter mørkere farver og mindre mønstre – det er et bedre look, hvis du er æbleformet. Husk, at du vil have fokus på dit ansigt. Her skal du undgå en lang halskæde med din tunika og i stedet bruge øreringe eller en kortere halskæde.

Har du timeglasfigur, ser du bedst ud i en mere kropsnær tunika. Når det så er sagt, kan vi jo alle godt lide en løs tunika. Vær blot opmærksom på, at den passer til dig og ikke er for stor.

Er du mere i kategorien plus size, skal du passe på med, at en tunika ikke kommer til at se ud som et telt. Til denne kropstype er det vigtigste balancen mellem en tunika, der er for stram og ikke for løs. Vær opmærksom på, at dit kraveben og dine håndled er synlige, da det altid får dig til at se slankere ud. Et mindre print på tunikaen er vejen at gå. Hvis du gerne vil dække din bagdel, så sikr dig, at tunikaen er lang nok – gælder naturligvis særligt ved online køb.

Mit favoritsted at købe tøj til kvinder online er min lille ”hemmelige” butik på Samsø, der også har en genial webshop, som jeg ikke tøver med at kalde for Danmarks bedste tøjbutik online J

Har du en mere rektangulær facon, er tunikaer ikke vejen at gå for dig. Her er det vigtigt, at du går i noget modetøj – for eksempel kjoler eller toppe der fremhæver taljen. Også gerne en jakke, der har bælte i taljen. Du kan også bære en nederdel med noget vidde, der går lige over knæene.

Har du ikke så mange former, skal du gå efter en tunika, der har et bælte. Her skal du gå efter at fremhæve din talje.

Husk også at bruge en god BH – det får altid dit tøj til at sidde bedre. Dette sidste råd gælder for alle kropstyper.

Det vi ved om tunikaer
Rul til toppen