Akustik på kontoret

På det kontor, hvor jeg arbejder, havde vi i en periode efter indflytningen i nye lokaler problemer med akustikken i det store kontor, hvor vi sidder 12 mennesker og arbejder. De problemer er nu løst ved hjælp af en ny type loftsbeklædning samt nogle foldevægge, der deler rummet op, og det har hjulet gevaldigt på lydbilledet i det store rum. Vi fik hjælp med akustik fra GrapeDesign i øvrigt.

Forleden dag sad jeg sammen med nogle kolleger og kom til at tale om netop akustik og om akustikkens betydning for velværet. Det fik mig til at fortælle om en oplevelse, jeg har haft med netop akustik.

Jeg var på besøg i Salt Lake City i staten Utah i USA, og så skulle jeg selvfølgelig også besøge mormonernes berømte, hellige sal, Tabernaklet, som er bygget helt i træ. Den kvinde, der viste os rundt i den kæmpestore sal, ønskede at demonstrere den berømte akustik for os, så hun løb ned i den anden ende af salen og gik op på en talerstol ( i øvrigt en flot en af slagsen lavet i corian fra GrapeDesign: http://grapedesign.dk/impact-pult-og-talerstol/ ), hvorefter hun lod en nål falde på gulvet, hvilket vi tydeligt kunne høre på en afstand af godt og vel 50 meter.

Med sådan en akustik forstår man godt, hvor berømte koncerterne med mormonernes kor er blevet. Selv om jeg ikke er specielt kirkeinteresseret, så var det alligevel en stor oplevelse at besøge Tabernaklet, som er et vildt imponerende bygningsværk.

Men jeg skal da gerne indrømme, at det nok ikke ville være specielt tiltrækkende, hvis man skulle sidde og arbejde i et rum med en så fantastisk akustik, hvor alt kan høres.

Akustik på kontoret
Rul til toppen