Kog ikke lagnerne

Du er selv ude om det, sagde min kone, men du må altså finde dig i at sove på lyserøde lagner fra nu af, og hun viste mig en favnfuld lagner, som tidligere havde været hvide, men som nu tydeligt bar præg af at have været vasket sammen med noget rødt tøj, som åbenbart afgav farve under en kogevask.

Og ja, det var helt sikkert min skyld, for det var mig der havde smidt lagnerne i vaskemaskinen, og da de ikke fyldte maskinen helt ud, tog jeg de fire nye håndklæder, vi havde købt dagen før, og smed dem med i vasken, for jeg har da lært, at nye håndklæder skal vaskes, før de bliver taget i brug. Ellers suger de ikke vandet godt nok.

Nå, sagde jeg til min kone, det må du undskylde. Jeg tænkte ikke på, at sådan noget nyt tekstil kan misfarve det øvrige i en vask. Men pyt med det, vi sover sikkert lige godt, hvad enten lagnerne er hvide eller lyserøde, og så kan man da håbe, at farven efterhånden vaskes ud igen.

Min kone var nu ikke helt enig med mig i, at det var ligegyldigt. Meget af vores øvrige sengetøj fra Georg Jensen er jo i grønne og blå nuancer, og det går fint sammen med hvide lagner, men man risikerer jo ligefrem at få brækfornemmelser af den lyserøde kulør, vores hvide lagner nu har fået.

Jeg kunne godt se, hvad hun mente, og jeg følte mig da også lidt skamfuld, så jeg må nok hellere købe nogle nye lagner. Jeg tænkte i øvrigt på denne historie bagefter: http://iktforum.dk/damask-fra-georg-jensen.htm/

Kog ikke lagnerne
Rul til toppen