Dansk brugskunst sælger som varmt brød

Vores nabos datter, Vinnie, kom forleden dag hjem efter at have opholdt sig to måneder i Søndervig ved den jyske vestkyst. Vi havde nok ventet, at hun ville komme hjem med en flot, solbrun kulør, men det var nu ikke tilfældet.

Vinnie havde nemlig ikke holdt ferie. Hun er i gang med sine jurastudier, og hun havde så valgt at bruge sommeren til at tjene nogle penge. Hun havde fået job i en udpræget turistbutik i Søndervig, som handler med først og fremmest dansk brugskunst, som er ganske populært blandt de mange tyske og hollandske turister, der ferierer på den jyske vestkyst.

Vinnie kiggede ind til os om aftenen, som hun så ofte gør, når hun besøger sine forældre, og hun fortalte om sit sommerjob, at hun faktisk havde arbejdet mindst 10 timer hver dag, så hun havde tjent gode penge.

Og så har jeg lært en masse om boligindretning, som jeg ikke vidste før, ligesom jeg er blevet noget bedre til at tale tysk, end jeg var før sommerjobbet, fortalte hun. Mange af især de tyske turister, der kom i butikken, går seriøst op i indretningen af deres hjem, så jeg havde mange samtaler om, hvilke pyntegenstande, der passer ind i et hjem med en bestemt stil, med disse kunder, fortalte hun. Tyskerne går efter hendes opfattelse meget mere op i at vælge det rigtige og billigt boligtilbehør, end de fleste danskere gør. Faktisk har jeg lært så meget, så jeg også kunne rådgive andre kunder, der var i tvivl om et eller andet indkøb, fortalte hun.

Dansk brugskunst sælger som varmt brød
Rul til toppen