Hundefoder?

Er størrelsen på min hund afgørende for, hvordan jeg skal fodre den?

Kun, når der er tale om hvalpe. Hvalpe skal spise 4 gange om dagen. Og når vi nu taler om fodring af hvalpe, er det en god ide, at du starter med at fodre dem med hånden. Dermed identificerer hunden dig, som den der sørger for mad. Det er også med til at binde jer tættere sammen. Det er nærværende og gør, at du og hvalpen kommer til at kende hinanden hurtigere. Det hjælper også på fremtidige eventuelle problemer med madaggression.

Den generelle anbefaling for voksne hunde er, at de fodres 2 gange om dagen. Nogle hunde – når de bliver ældre – vælger selv at spise måske kun én gang om dagen.

Hvis du vil vide meget mere om fodring og hundefoder – besøg gilpa.dk

Er det OK at komme hundemad i en skål og blot lade det stå fremme?

At lade mad stå fremme til din hund kaldes fri fodring. De fleste eksperter anbefaler det ikke af flere årsager.

Særligt, når du starter ud med din hvalp, anbefaler vi, at du sætter den på en fast fodring. Det betyder, at du fodrer hunden på det samme tidspunkt hver dag og lader maden stå fremme i 20 minutter. Derefter bør du tage skålen op – uanset om din hund har spist maden eller ej. En fast fodring lærer din hund, at når skålen stilles frem, er det tid til at spise. Når du tager skålen, før der er spist, kan du være ret sikker på, at din hund dermed lærer, at der skal spises, når skålen er fremme.

Når du gør det på den her måde hjælper det også til at gøre din hund stureren. Typisk skal hvalpen ud 20-30 minutter efter hver fodring og du vil have mere held med at ramme de rigtige tidspunkter på den her måde.

Fri fodring kan være farligt, hvis din hund har en god appetit og kan lede til overvægt. Nogle hunde kan ikke administre, at der altid er mad til rådighed. Andre kan fint håndtere det og justerer selv deres madindtag.

Husk, når du vælger at lade maden stå fremme, at du måler det daglige indtag af mad op i en skål og dermed har en dagsration.

Hundefoder?
Rul til toppen