Akut pengenød?

SMS kviklån

Er du virkelig i akut pengenød, eller har du opbrugt alle andre lånemuligheder, kan et SMS kviklån på 5000 kroner være din sidste udvej. Men renten er høj og tilbagebetalingstiden kort, men mindre du er ny kunde, for så er lånet gratis!

SMS lån er hurtige lån, hvor du får svar og accepterer lånet via SMS. Selve lånet er kortvarigt og skal oftest tilbagebetales inden for 30 dage. Det gør det ideelt at bruge som et kortvarigt lån, f.eks. til at dække hullet på kontoen sidst på måneden.

Det eneste du skal være sikker på, før du tager lånet, er, at du har luft nok i økonomien til at betale det tilbage, næste gang du får løn. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan nøjes med at betale 5000 kroner for at betale lånet tilbage. Med renter, gebyrer og omkostninger kommer du nemt op I nærheden af 6000 kroner for at tilbagebetale hele lånet – og det er altså rigtig mange penge at skulle hive ud af en normal månedsløn.

Vilkår for låntager

Måske netop derfor er det ikke alle steder, du kan oprette SMS lån på 5000 kroner, første gang du låner penge. Hos nogle udbydere, f.eks. Vivus, kan dit første lån maksimalt være på 2000 kroner, hvis du er mellem 20 og 22 år, og 4000, hvis du er 23 og derover. Til gengæld er det første lån gratis i 30 eller 60 dage, forstået på den måde, at du hverken skal betale gebyr, omkostninger eller renter, første gang du låner hos dem.

Næste gang du låner, kan du låne 1000 kroner mere. Det betyder, at du skal have lånt og tilbagebetalt et lån på 4000 kroner, før du kan få lov at oprette et lån på 5000 kroner, hvis du er 23 eller derover. Er du mellem 20 og 22 år, kan du slet ikke låne 5000 kroner hos Vivus. Her kan du maksimalt låne 4000 kroner, hvis du er under 23 år. Ellers er du henvist til banken eller traditionelle forbrugslån.

Andre lånudbydere er ikke nær så restriktive. Her kan du godt låne 5000 kroner første gang, men du skal så til gengæld være 23 år eller derover for overhovedet at kunne låne hos dem.

SMS lån og kviklån løbetid

Der er også nogle låneudbydere, der giver dig en længere tilbagebetalingsperiode – f.eks. 30 – 60 dage – når du låner over 4000 kroner. Det betyder, at du kan bruge to månedslønninger til at betale tilbage af. Til gengæld er rentebeløbet højere, fordi du har en længere tilbagebetalingsperiode, og selv en halv måned ekstra kan nemt betyde flere hundrede kroner ekstra, der skal betales tilbage.

Når du er oppe at låne så store beløb som et SMS lån, er der ekstra god grund til at tjekke de forskellige låneudbydere, for der er store udsving på både rente, gebyrer og stiftelsesomkostninger – og det er penge, du virkelig kan mærke, fordi tilbagebetalingsperioden er så kort i forhold til andre former for forbrugslån.

Låneprocessen

Selve låneprocessen for et SMS lån på 5000 kroner er ikke anderledes end for andre SMS lån. Du udfylder en formular på låneudbyderens hjemmeside. Oftest skal du blot angive mobilnummer, personnummer og e-mail, og hvor meget du vil låne.

Når låneudbyderen har kreditvurderet dig og tjekket, at du ikke står i RKI eller Debitorregisteret, får du svar på din låneansøgning via SMS. Selve låneaftalen sendes til dig vedhæftet til en mail, der også indeholder en pinkode, du skal bruge til at aktivere lånet med.

Når du har gjort det, vil pengene overføres til din konto i løbet af ganske få minutter (weekender og helligdage) Så du kan låne om formiddagen og have pengene om eftermiddagen.

Akut pengenød?
Rul til toppen