Hurtigere WordPress

WordPress går sin sejrsgang som CMS over hele verden – og det både til blogs, firmahjemmesider og såmænd også e-handel. På trods af en ganske fin kodning er der dog en hel del at hente i WordPress, når det gælder hastighedsoptimering. Og som de fleste ved, kan en hjemmeside bare ikke blive for hurtig. Dette først og fremmest af hensyn til dem, der gæster hjemmesiden – men sørme også af hensyn til Google, der kigger på den hastighed, en hjemmeside svarer med, som en af de faktorer, der afgør hjemmesidens placering på en søgning.

Hvilket hastighedsplugin er bedst?

En dansk hastighedsekspert – Kim Tetzlaff – har gennemført en omfattende test af flere af de mest kendte plugins til caching og anden hastighedsoptimering af WordPress. Som du kan se ved at følge linket, er det W3TC, der render med sejren, og hvis du nærlæser testen, vil du også se, at det ikke betyder, de andre er dårlige. W3TC er bare lige en kende bedre – men vær opmærksom på, at det kræver fagviden at indstille det plugin, så det performer maksimalt. Du kan faktsik hyre Kim Tetzlaff til den slags opgaver, og er du ikke ekspert på området, er det en anbefalelsesværdig ting at købe ude i byen.

Redirects kan sløve

En redirect, eller på dansk omdirigering, er det at man sender brugerne og søgemaskinerne til den rette side hvis de tilgår en side der engang har eksisteret på din hjemmeside, eller hvis du bare gerne vil omdirigere brugeren til en anden side end fx en 404 fejl side (Siden er ikke fundet).

Således defineres et redirect af Kim Tetzlaff – kilde:http://kim-tetzlaff.dk/redirect-guiden-php-vhost-htaccess.html

Redirects er jo helt nødvendige – enten grundet nedlæggelse af sider, flytning af domæner eller (hyppig årsag) grundet et dårligt CMS, der genererer duplicate content. Dem kommer vi altså ikke uden om – men så lad os da for pokker lave dem, så de stresser webserveren mindst muligt – til glæde for loadtiden og dermed for placeringerne.

Speed + optimeret server = glade gæster og glad Google.

Sådan er det bare – og det er en faktor så vigtig, at det er et must for enhver webdesigner og ethvert webbureau at forstå, implementere og respektere.

Netop til WordPress har Kim faktisk skrevet en god artikel om et af de mest populære caching-plugins: W3TC

 

 

Hurtigere WordPress
Rul til toppen