Biopejs – er det noget for dig?

Leder du efter en pejs, der ikke kræver rengøring og store installationer? En pejs du kan rykke rundt med, når du ændrer indretning og tage med ud på terrassen i de lange sommeraftener? Løsningen hedder biopejs, og du kan finde den hos bioburn.dk. En biopejs er et godt og miljøvenligt alternativ til den traditionelle brændeovn. Den sviner ikke, den oser ikke, og den kræver ikke den rengøring, som de traditionelle brændeovne gør. Med en biopejs har du mulighed for at få åbent og autentisk ild i dit hjem uden at skulle udøve krævende installationer. Sæt pejsen op hvor den passer ind, og ryk rundt på den når indretningen ændres.

Biopejse fra bioburn brænder på bioethanol, og det er derfor heller ikke nødvendigt at have en skorsten for at kunne byde biopejsen velkommen i dit hjem. Udvalget af biopejse er stort og fyldestgørende, og du vil derfor med garanti kunne finde en pejs, der er skræddersyet til dit hjem. Du vil kunne vælge mellem forskellige væg- og gulvpejse, og nogle pejse egner sig tilmed til indbygning. Derfor er valget helt op til dig, når du skal finde din nye biopejs, der skal bringe lys og varme i dit hjem.

Hvad er en biopejs?

Da biopejse brænder på bioethanol, udskilles hverken farlige stoffer eller partikler i rummet. Tværtimod skal du tænke biopejsen mere som et stort stearinlys, der blot bruger lidt ilt fra rummet. Det er derfor vigtigt, at du lufter lidt ud eller blot har et vindue på klem, som det normalt også er gældende ved stearinlys. Placer biopejsen i hjørnet og skab hjemlig hygge i stuen eller hæng den op på væggen i soveværelset i stedet for et klodset fjernsyn. Biopejsen kan på utallige måder skabe hygge i hjemmet, og den kan placeres, lige hvor du ønsker det.

Som stearinlys gør det, skaber også biopejse varme i rummet, og det betyder derfor ingenting, at vinduet skal stå på klem, mens pejsen er tændt. Rummet opvarmes alligevel af de fine flammer fra pejsen. Det er dog vigtigt at understrege, at pejsen ikke er beregnet til opvarmning af hjemmet. Alligevel kan den sagtens hæve temperaturen i rummene et par grader. En væsentlig fordel set i forhold til de traditionelle brændeovne er også, at biopejsen hverken kræver brænde, efterlader snavs eller røgslør. Pejsen er derfor yderst miljøvenlig, da den på grund af bioethanolen ikke udleder giftstoffer eller farlige dampe.

Hvor meget varmer den?

Alt efter flammestørrelse, lufttilgang samt rummets størrelse, kan det naturligvis variere, hvor meget varme der produceres. Alligevel vil du kunne hæve temperaturen en smule selv i større rum. Bioburn.dk anslår, at temperaturen i et rum på 20 kvadratmeter kan hæves med 3-4 grader. Herved understreges altså også biopejsens funktion, da den ikke vil kunne bruges til at opvarme et hjem, som den traditionelle biopejs kan det.

Alligevel har de nye biopejse så klare og indlysende fordele, at de er til at tage og føle på. Pejsen er utrolig brugervenlig, og der medfølger ingen store installationer eller udskilning af farlige giftgasser. Når biopejsen skal antændes, påfyldes bioethanolen, der efterfølgende antændes med en langhalset lighter. Efter får minutters ventetid er resultatet en varm og dejlig flamme, der luner i hjemmet. Bliver rummet for varmt, kan du blot skrue ned for varmen, som på en almindelig radiator. Pejsene er utrolig brugervenlige og har store miljøvenlige fordele.

Biopejs – er det noget for dig?
Rul til toppen