E cigaret reddet vores liv

Mit navn er Flemming og jeg har en samvittighed der har været fyldt med skyld og er det stadig den dag i dag. Fordi min samvittighed er så fyldt vil jeg fortælle her i denne artikel til lidt skræk og advarsel til alle rygere og specielt dem der udsætter andre for passiv røg.

Fra jeg blev født har jeg været udsat for røg og den er ikke en gang løgn. Min moder fortalte engang, at da hun havde født mig på sygehuset sad alle mødrene på opholdsstuerne, og så Tv-quiz samtidig med de røg som skorstene. De nyfødte var naturligvis med inde på tv-stuerne. Min mor røg dog ikke og har aldrig gjort det, men hun skulle da også se fjernsyn med mig ved hendes side.

Det var der jeg første gang blev udsat for passiv røg. Efterfølgende blev jeg udsat for passiv røg hver dag, da min far røg som en skorsten. De resterne personer  i min familie pånær min moder var rygere, så da jeg kom hjem fra skole en dag og min moder stod med en af mine pakke cigaretter i hånden var hun ikke just overrasket, men en kende skuffet. Hendes eneste svar var,”jeg troede du var klogere end din far og hans familie”.

Den dag startede min ryger karriere og det var kun i en alder af 13 år. Jeg husker tydeligt, hvor sej jeg følte mig. Jeg kunne jo pludselig ryge offentlig foran andre. Den dag i dag føler jeg fuldstændig det modsatte og det vil jeg fortælle om i næste afsnit.

I den tid jeg har røget har jeg altid gjort den inde også selvom jeg udsatte andre for passiv røg. Jeg var af den type der sagde, hvis de ikke kan klare lugten i bageriet kan de bare smutte. Uha bare det og skrive dette, får mig til og skamme mig den dag i dag.

Min familie og jeg var nemlig så uheldige, at min kone blev ramt af cancer for et stykke tid siden. Hendes type for cancer skyldes normalt kun rygning, men da hun ikke røg kunne det jo ikke være det tænkte vi. Lægerne var på sin vis enige med os, indtil min ældste datter sagde,”men far du ryger jo”. Lægen svar til dette var, “jeg tror ikke din fars rygning har noget med det og gøre, da han ikke kan være så dum og udsætte andre for passiv rygning”. Av den kommentar sved, men ikke lige så meget, som min kones blik. Det blik glemmer jeg aldrig.

Lægen fik jo selvfølgelig og vide, at jeg havde været så dum og udsætte andre for passiv rygning. Han kiggede vitterlig rigtig surt på mig og sagde han gerne hurtigt ville undersøge mine børn. Min ældste datter var der intet med, men min mindste datters lungekapacitet var faktisk nedsat.

Da vi kom ud fra den konsultation fra lægen satte jeg mig ned på en stol og begyndte, at græde af dårlig samvittighed. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst græd, men det er lang tid siden. Da vi kom hjem gik jeg direkte ind og hentede alle mine smøger og smed dem i skraldespanden. Herefter beordrede jeg mine børn og kone til og pakke bagage til weekenden og derefter sendte jeg dem på weekendophold.Da de kom hjem fra weekend opholdet, havde jeg gjort hele huset rent. Alt var vasket af og tilmed var der blevet nymalet i hele huset.

Vores nye liv

Da min familie var kommet sig over jeg havde gjort hele huset rent, kom jeg med en udtalelse om lovgivning på, at jeg aldrig vil udsætte dem for passiv røg igen. Jeg lovede endda, at jeg vil stoppe med og ryge cigaretter.

Det var så nemmere sagt end gjort.

Det kom først som et chok

Da weekenden var gået havde jeg ikke røget i 3 dage og jeg savnede det faktisk ikke. Det var først 4 dagen der blev rigtig slem, jeg fik det dårligt og mine gummer begyndte og bløde. Mit humør skiftede fra godt til rigtig skidt. På 5 dagen lagde jeg syg i sengen med feber ved siden af min kone der også havde feber, men af en helt anden grund end min. På 6 dagen havde jeg de syge abstinenser og hvæsede af alt og alle. Efter 3 uger var der stadig de vilde raseri anfald og jeg besluttede mig for og gå på nettet og finde noget omkring abstinenser og rygestop midler.

På en side fandt jeg en der havde rigtig gode erfaring med en e-cigaret. Jeg havde godt set en e cigaret før, men havde aldrig prøvet en. Jeg besluttede mig for og prøve en, så jeg gik i gang med og finde en, men det var ikke helt let. Jeg fandt en e-cigaret guide som anbefalede den e-cigaret, som jeg damper på nu for 3. måned i træk nu uden abstinenser. Min plan er og trappe ned på nikotin indholdet på min e-cigaret for til slut og stoppe helt. Det går faktisk rigtig godt, jeg er gået fra 24 mg nikotin i min e-juice til 11 mg.

Er du lige som mig og har været så dum og ryge, så prøv lige og prøve en e-cigaret, som et rygestop middel. Det har i hvert fald hjulpet mig.

Til info så er min kone heldigvis blevet rask nu og der er heller ikke noget med min datters lungekapacitet længere.

Hej der ude og god sommer.

E cigaret reddet vores liv
Rul til toppen