Feber

Feber er en reaktion fra kroppens immunforsvar, som indikere at der er en infektion, virus eller andet som kroppen er gået i gang med at bekæmpe, selvom det er ubehageligt at have feber så er det altså et godt tegn at kroppen reagere.

Normal temperaturen  hos mennesker er 37 grader, om morgen er den normalt lidt lavere. Her snakker optil en ½ grad.

Risiko for hjerneskade

Hvis feberen stiger til over 41 grader så opstår der risiko for uhelbredelig hjerneskade. Det kan i sidste ende være med til også at give lavt selvværd hos den ramte.

Døden indtræffer

Man siger at der er markant øge risiko for at afgå ved døden ved temperaturen kommer over 42 grader, det man skal gøre, både i situationer hvor den kommer over 41 og 42 grader er at åbne alle vinduer og så af med alt tøjet og ingen dyner. Det skal selvfølgelig være med til at bringe temperaturen ned.

På sygehuset har de mulighed for at nedkøle folk med væske direkte i blodet, men de kan også lægge folk på is. Det er noget de alene kan gøre på sygehuset fordi de har det korrekte udstyr, men også kan overvåge for skader imens. Nedkøling kan nemlig være lige så farligt som feber, og det er derfor også vigtigt at reagere hvis temperaturen uden forklaring er faldet meget.

Relevant  artikel:
http://www.babyalarm-test.dk/bornevenlig-maling-af-temperaturen/

Feber
Rul til toppen