Sommerhus og vinduer

Hold da op, jeg bliver helt rundtosset af at surfe på nettet med det formål at blive klogere på, hvilke vinduer jeg skal vælge til mit sommerhus ved Vesterhavet. Huset er ikke ret stort, bygget i træ og er 30 år gammelt, så nu er tiden kommet til at udskifte samtlige vinduer, og den gamle terrassedør skal også erstattes.

Egentlig er det helt vemodigt, for gennem årene har vi i familien hjulpet hinanden flere gange med at male vinduerne, og det har vi hygget os gevaldigt med. Men de nye vinduer skal kræve så lidt vedligeholdelse som muligt, for jeg er oppe i årene og synes efterhånden ikke, at jeg har overskuddet til at afholde ”maleweekend” for familien, og da slet ikke til selv at deltage i arbejdet.

Nu ser jeg så på nettet, at mahogni vinduer kun skal indsmøres i olie en gang imellem, flotte er de, men mørke vinduer vil virke for tungt til huset, de ville passe perfekt til mit hus i Vejle, det kan være, jeg skal overveje en sådan ændring. Men lige nu er det sommerhuset, det drejer sig om, og jeg har fundet ud af, at der i dag findes plastvinduer, de er vedligeholdelsesfrie og leveres i forskellige modeller.

Jeg forestiller mig, at topstyrede vinduer vil være det bedste valg, så om lidt bestiller jeg plastvinduerne samt en terrassedør, som selvfølgelig ikke skal være topstyret, men gerne godt sikret mod indbrud. Resten af aftenen vil jeg bruge på at studere markedet for mahogni vinduer til mit hus i Vejle.

Der er en historie mere om vinduer her.

Sommerhus og vinduer
Rul til toppen