Kanon ejendomsmægler i København

Helt ærligt, så føler jeg mig som en meget heldig kartoffel lige nu. Her i forsommeren afsluttede jeg mit studium, så jeg nu kan kalde mig tandlæge. Allerede inden den afsluttende eksamen havde jeg aftalt ansættelse i en stor tandlægeklinik i Odense under den forudsætning, at jeg bestod den afgørende eksamen.

Heldig nok

Men også på en anden måde har jeg været usædvanligt heldig. Det er nemlig sådan, at jeg under mit studium har boet i en ejerlejlighed, som mine forældre for syv år siden investerede i som et helt almindeligt såkaldt forældrekøb. Mit store held hvad det angår er så, at mine forældre her i foråret fortalte mig, at de i årenes løb havde nedbragt gælden i lejligheden til under en halv million kroner, og de havde nu fundet ud af, at de kunne overdrage mig lejligheden til en pris, svarende til restgælden uden at komme i karambolage med skattereglerne.

Så nu står jeg med en ejerlejlighed til en handelsværdi på formentligt godt og vel halvanden million kroner, som jeg skal have solgt, da jeg ikke længere ønsker at bo i København. Når jeg får lejligheden solgt, vil jeg kunne score friværdien på mindst en million kroner, og så vil det være helt slut med at skulle slås med den studiegæld, som jeg ikke har kunnet undgå at oparbejde. Jeg skal så have fundet mig et godt lejemål til min klinik, og jeg tror bestemt, at det bedste sted at søge erhvervslejemål er Respace.

For et par uger siden kontaktede jeg en ejendomsmægler i København med henblik på at få sat lejligheden til salg. Mægleren ville hellere end gerne sælge den for mig, for det er en rigtig god vare, som han udtrykte det. Beliggenheden er meget central, og lejligheden er moderne indrettet, og jeg har sørget for at vedligeholde den pænt.

På det første møde spurgte jeg til det uundgåelige ejendomsmægler salær, for min far havde rådet mig til at tinge lidt om det, for efter hans mening er mange ejendomsmæglere parate til at lade sig presse lidt på det punkt, når det handler om en bolig, som formentlig kan sælges ret hurtigt.

Fulgt gode råd

Selv har jeg ikke nogen erfaringer på det punkt, men jeg fulgte min fars råd, og det lykkedes mig faktisk at få forhandlet salæret en smule ned. Som sagt har jeg ikke tidligere været i den situation at skulle sælge lejlighed, så jeg er naturligvis meget afhængig af de professionelle råd fra ejendomsmægleren som jeg da også har tænkt mig at følge.

Ejendomsmægleren tilbød på det første møde en gratis salgsvurdering, og det tog jeg selvfølgelig imod, og mine egne gætterier på en pris på lidt over halvanden million kroner viste sig også at holde stik – godt og vel endda, for ejendomsmægleren mente, at vi skulle sætte udbudsprisen til lige under 1,7 millioner kroner og så ellers være indstillet på at gå med til et nedslag på op til 100.000 kroner.

Nu er min lejlighed netop blevet sat til salg, og jeg har ikke kunnet dy mig for at læse annoncen på ejendomsmæglerens hjemmeside. Annoncen ser tillokkende ud, og jeg har det trygt med, at aftalen med mægleren omfatter solgt eller gratis, så det kun koster mig noget, når lejligheden bliver solgt.

Nå – men tilbage til den forestående opgave med at finde det vigtige lige nu – og mon ikke det er i kategorien specielle erhvervslokaler, jeg skal søge?

Kanon ejendomsmægler i København
Rul til toppen