Erfaring med isolering af lofter

Altså. Han er fuldkommen latterlig. Min far. Han er jo ikke sådan en gør det selv type. Han er den der intellektuelle type, der har krøllet hår og runde briller. Han er ikke håndværkermanden i huset. Ham, der lige ordner en lampe, eller sætter et hegn op på en halv eftermiddag. Men han har altså sat sig i hovedet, at det er han! Og jeg synes, at han er latterlig. Fordi jeg ved nemlig, at det ender med, at han må ringe efter en professionel, som kan komme og udbedre de skader, han har lavet, og samtidigt få lavet arbejdet, som min far egentlig havde tænkt sig at udføre.

Loftet skal isoleres

Lige nu handler det om isolering af loft. Det er fuldkomment vanvittigt, hvad han har gjort. Min far. Han har købt sådan nogle sække med noget isoleringsmateriale. Jeg har ikke nogen idé om, hvor han har købt sækkene henne. Men de ligger altså ude i garagen. Og han er ved at skære et par stykker af dem op, så han kan tjekke, at materialet er ok. Han har også båret en masse af materialet fra de sække, han har skåret i, op på loftet her i huset. Det støver. Min mor er ved at gå ud af sit gode skind af raseri over ham. Og jeg selv og min storebror har bare sørget for at have aftaler med venner og veninder. Jeg skal selv gå lige om lidt…

Hvad med erfaringer?

Min far kæmper sig op ad stigen op til loftet. Han har besluttet, at han selv vil isolere loftet. Han mener, at han kan gøre det på den halve tid, end de professionelle kan. Og for færre penge. Ha. Han er altså for intellektuel en gang imellem. Han har siddet og regnet på det i flere dage. Har regnet ud, hvor mange km2 der skal isoleres. Hvor mange km3, isoleringsmateriale han har brug for. Og regnestykkerne er der sikkert ikke noget galt med. Men det er der altså med erfaringen med isolering af lofter. Han har jo aldrig udført sådan et arbejde før i sit liv. Hvordan kan han så regne med, at hans regnestykker er rigtige? I teorien er de rigtige. Men i praksis? Som uerfaren isolatør? En ganske villig, men ikke særligt kyndig DIY-mand? Han er til grin. For hele familien.

Svært ikke at le ad det hele

Vi prøver at holde alvorlige miner. Ser bekymrede ud, når vi kan se, at han slider og slæber helt uden grund til det. Vi kan se, at han er meget selvoptaget. Har mange store ideer om sig selv og sin kyndighed. Jeg har valgt at melde fra. Jeg fortæller min mor, at jeg tager over til min veninde. Jeg har en tanke om at blive hos hende hele aftenen. Min bror har en lignende plan. Noget med at spille games sammen med hans bedste kammerat. Og min mor? Ja, hun har sagt, at hun går over til vores nabo og inviterer sig selv på en kop te. Imens kan min far så lære, at han ikke er den store håndværker, der kan alt. Altså hvornår lærer han det?

Erfaring med isolering af lofter
Rul til toppen