Fra skov til fyr

Det var faktisk en ganske god handel, vi gjorde for et par år siden, da vi valgte at flytte på landet for at bo i fredelige omgivelser. Vi købte en landejendom, hvor der ikke længere blev drevet landbrug, men til ejendommen hører godt og vel 15 hektar skov med blandet beplantning.

Jeg fik en professionel skovmand til at rådgive mig omkring skoven, og han anslog værdien af det gavntræ, der bør fældes indenfor de første fem år til at være en del højere, end jeg havde forestillet mig, så nu har vi en ganske fornuftig indtjening på træet.

Men det har også betydet, at vi har investeret i en flismaskine, så vi kan omdanne affaldstræet til flis, som vi kan bruge som brænde i ejendommens fastbrændselsfyr. Den tidligere ejer valgte at installerede sådan et fyr i stedet for et oliefyr, fordi han også brugte affaldstræ fra sin egen skov, men han fik det lavet om til træpiller på en fabrik her i nærheden, men havde altså udgifter til det. Jeg har regnet på det, og er nået frem til, at udgiften til vores flismaskine er tjent hjem i løbet af bare et par år.

Nogle af de tykkere grene fra vores bøgetræer undlader jeg dog at stoppe i flismaskinen, for dem saver jeg i stedet op i passende længder, så vi får et pænt lager af bøg brænde til vores pejs i stuen. Vi nyder meget at kunne sidde en kold vinteraften og hygge os med buldrende ild i pejsen.

Vi køber det hele her: http://www.dalmosebraende.dk/shop/frontpage.html

Fra skov til fyr
Rul til toppen