Hvad er et Myler bid?

Af og til har jeg været lidt betænkelig ved, om vores datter Bettina nu også passer sin skole tilstrækkelig godt, for hun har de seneste år brugt al sin fritid på dels sin helt store interesse, som er ridning, dels på et fritidsjob i en døgnkiosk, hvor hun ekspederer nogle timer hver aften. Men jeg er efterhånden blevet beroliget så mange gange, at jeg er holdt op med at bekymre mig, for Bettina får et godt skudsmål af sine lærere og pæne karakterer i skolen, som hun nu snart skal forlade for at fortsætte i gymnasiet.

Bettinas flid med hensyn til at arbejde hænger sammen med, at hendes helt store ønske er at få sin egen hest, som hun kan have opstaldet på den rideskole, hvor hun har været elev i nu mere end fem år. Og der skal tjenes virkeligt mange penge, for selv om hun ikke stiler efter en super hest, så skal hun regne med mindst 30.000 kroner for en hest, der er brugbar til skoleridning.

Og dertil kommer så en masse udstyr, som hun udmærket godt ved er temmelig dyrt. Men nu har hun som 16-årig sparet så mange penge sammen, at hendes mor og jeg er gået med til, at hun kaster sig ud i et liv som hesteejer, og vi er da også indstillet på at hjælpe hende lidt økonomisk.

Nu har Bettina fundet den helt rigtige hest, og sammen er vi i fuld gang med at lægge et budget, så der ikke opstår alt for mange uventede udgifter. Hesten, som Bettina nu har købt, er en forholdsvis ung hingst, som heldigvis er tilredet af en professionel berider, men der følger ikke nogen form for udstyr med, så det skal vi ud at købe. Først og fremmest skal hesten have et trensebid, så hun kan starte med at longere den i rideskolens hal. Og Bettina er ikke i tvivl om, hvilken type bid, det skal være, for hun har fået mange gode råd af mere erfarne hesteejer på rideskolen, så hun stiler efter at købe et Myler bid til hesten.

Det er nok til at overkomme økonomisk, men værre er det med indkøbet af en sadel, for den slags koster ganske mange penge, hvis ikke hun skal nøjes med at købe en brugt, hvilket hun er gået på udkig efter. Hun har kig på en bomløs sadel, som en anden rytter på rideskolen er interesseret i at sælge, og det skal netop være en sadel uden bom af hensyn til hestens bevægelsesfrihed.

Bettina er meget indstillet på at købe netop den sadel, fordi hun selv har set, hvordan den nuværende ejer har sørget for en god læderpleje, hvorfor sadlen er næsten så god som ny. Hun ved, at sadlen er godt og vel fire år gammel, men jeg må erkende, at den bestemt ikke bærer præg af at være så gammel, og Bettina fortæller da også, at sadlen er blevet behandlet med læderbalsam næsten dagligt i al den tid, Bettina har kunnet holde øje med det, så den køber hun nok.

Hvad er et Myler bid?
Rul til toppen