Hvepse stikker

En af gutterne, Morten, på det oldboys hold i fodbold, som jeg spiller på, er nok skoleeksemplet på det, man på arbejdsmarkedet kalder en flakker. Han er vel tæt omkring de 40 år gammel, og der er næsten ikke det område indenfor de mere praktiske fag, han ikke har prøvet kræfter med i sit arbejdsliv.

Men nu ser det faktisk ud til, at Morten har fundet et område, der passer ham, og for ikke så længe siden blev han for første gang i sit liv selvstændig, idet han valgte at starte et enmandsfirma med speciale i skadedyrsbekæmpelse.

Forud for det har Morten i godt et år været kommunalt ansat, fordi han i sin tid blev tilbudt et job, hvis han ville gennemgå det nødvendige kursus i skadedyrsbekæmpelse, som kommunen naturligt nok har en del med at gøre.

Ekspert i hvepse

Morten valgte den gang at tage kurset, og han var helt stolt, da han en aften til vores fodboldtræning kunne fremvise sit certifikat som autoriseret udrydder af stort set alle slags skadedyr. Jeg kan huske, at han fortalte, at den væsentligste del af kurset havde bestået i at lære, hvordan man på forsvarlig vis omgås de forskellige giftstoffer, der bruges til at udrydde skadedyrene, for nogle af giftstofferne kan også være skadelige for mennesker, fortalte Morten.

Han beholdt så sit job i kommunen i lidt mere end et år, og han pralede fra tid til anden af, at det var første gang i hans liv, at han havde været i det samme job i et helt år. Men så gik den altså heller ikke længere, for Morten valgte som sagt at oprette sit eget firma, for de mange oplevelser, han havde haft i sit job hos kommunen, havde overbevist ham om, at der er god brug for hans ydelser på det private marked. Og flere og flere er faktisk plagede af hvepsebo.

Fjernels af hvepsebo

For eksempel er de fleste mennesker noget famlende overfor, hvordan de for eksempel skal håndtere et hvepsebo, der er opstået i eller udenpå deres hus, fortalte Morten, og han var overbevist om, at rigtigt mange mennesker gerne betaler sig fra at få de generende hvepse væk fra deres bolig uden selv at skulle gå i krig med dem. Det handler bare om at være rimelig med sine priser, mente Morten, for selvfølgelig skal man ikke afkræve private mennesker tusind kroner eller mere for et stykke arbejde, der i nettotid kan klares på 10 minutter.

Nu har Morten været i gang med sit firma i et par måneder, og selv om det selvfølgelig tager lidt tid at få oparbejdet en kundekreds, er han nogenlunde tilfreds med situationen. Her forleden gav han os andre noget af en overraskelse, da han fortalte, at han havde været ude hos en familie, hvis hus var blevet invaderet af kakerlakker. Vi andre havde vist alle den opfattelse, at kakerlakker er nogle skadedyr, som man kan støde på under sydligere og varmere himmelstrøg end herhjemme.

Men det holder altså ikke stik, fortalte Morten, for de irriterende bæster kan altså også trives i vores klima – dog kun indendørs. Du kan læse mere om det at fjerne hvepsebo her.

Hvepse stikker
Rul til toppen