Kalkmaling – hvad går det ud på?

Jeg har nogle møbler, jeg har arvet fra min bedstemor. De er super søde, og jeg holder meget af dem. Problemet er, at de er så mørke, og de passer ikke ind med resten af mit møblement. Jeg har ikke haft mod på at gøre noget ved dem, fordi det virker som så stor en opgave. Så skal man jo afsyre, slibe og alt sådan noget, så de har stået her for længe, hvor jeg har haft lyst til at gøre noget ved dem. Jeg ved en del om at købe brugskunst billigt – men kalkmaling kendte jeg ikke lige en masse til.

Kalkmaling forhandlerDen anden dag fortalte min veninde mig så om kalkmaling, som man kan bruge til at male møbler med, og man er så dejligt fri for at afsyre, slibe og alt det der. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt og lige som noget for mig. Efter sigende kan man også bruge kalkmaling til at male en væg med, hvis man for eksempel vil have en kontrastvæg. Man skulle også kunne opnå sådan en slidt effekt som ved svenske og franske møbler. Det må jeg have fundet ud af mere om.

Bedste butik at købe kalkmaling

Jeg fandt denne her butik online, der forhandler kalkmaling i mange lækre farver i alt fra sort og hvid til turkis, grå og creme og indtil flere andre dejlige farver: https://www.egesgave.dk/kalkmaling.html . De har endog en bog, der forklarer om teknikker og giver ideer til, hvordan du gør og ideer til farver. De forhandler også en voks, som du kan putte på, efter du har malet med kalkmaling, hvis møblerne skal være vandafvisende.

 

For at det ikke skal være løgn, kan man også male sin sofa! Jeps, du læste rigtigt. Man kan male på stof, på læder, på velour. Man kommer bare en voks på efter, så stoffet ikke bliver stift. Sikke mange muligheder der er. Nu kan jeg da se mig selv gå til genbrugsforretninger og få noget godt ud af møbler og brugskunst.

 

Nu fik jeg Googlet mig frem til mere om kalkmaling, og det er jo helt utroligt, hvad man kan bruge det til. Du kan male en ganske almindelig flettet kurv i din yndlingsfarve, så den går med din indretning. Forestil dig malede kurve på toppen af skabene for at holde styr på dine sager, og så ser det bare så flot ud samtidig.

 

Du kan male terrakotta potter, så de passer ind i din indretning. Du kan lave en dekoration af pinde eller kogler, som er malet. Du kan male på metal – måske en bakke til lys i en lækker farve. En serveringsbakke med udskæringer, du har købt billigt på et loppemarked, malet i en flot eksklusiv cremet hvid.

 

Så er der sten af forskellig art.. Du kan male på granit, på cement, på marmor, porcelæn, eller hvad du nu vil. Du kan lade dem være ubehandlet, så de ser mere rå ud, eller du kan give dem lak eller voks afhængig af, hvilken effekt du vil have.

 

Jeg er i alle fald blevet tændt på at skulle prøve kalkmaling. Har du erfaring med særligt møbler og kalkmaling, hører jeg gerne.

Kalkmaling – hvad går det ud på?
Rul til toppen