Lær om stress

Der er ingen tvivl om, at vores moderne og temmelig hektiske tilværelse er en belastning for mange mennesker, der rent psykisk har svært ved at følge med i det tempo, som den moderne livsførelse kræver.

Jeg kan tydeligt se det i mit arbejde som psykolog. Da jeg startede for snart 30 år siden, var det ikke en dagligdags begivenhed, at en klient havde behov for stress hjælp, og den gang var det normalt kun mennesker i meget travle jobs, der var i risiko for at blive ramt af en decideret stresssygdom.

Stress er et problem

Det har stille og roligt udviklet sig gennem årene i retning af, at en stadigt stigende del af mine patienter kommer med problemer, der er fremkaldt af stress. I de fleste tilfælde kan vi heldigvis gøre noget ved det, før det udvikler sig til en decideret sygdom.

I dag er det sådan, at størstedelen af mit arbejde i en eller anden grad kan relateres til stress, og derfor har jeg også taget en ny metode i brug, idet jeg for nogle få år siden begyndte at samarbejde med en specialuddannet stresscoach ved navn Michall Winkler.

Og det har jeg det godt med, og det har mine patienter bestemt også, for jeg kan konstatere, at når der sættes ind med brug af stresscoaching tidligt i forløbet, får patienterne hurtigt bugt med deres symptomer.

Her på det seneste er jeg begyndt at holde nogle foredrag om stress på en række virksomheder, og i den sammenhæng orienterer jeg også om de gode muligheder, som coaching byder på.

Jeg bliver selv coach

På trods af min uddannelse som psykolog føler jeg, at jeg kan lære meget mere om den mere coaching-orienterede tilgang. Man bliver jo aldrig for gammel til at lære, vel?

Derfor er jeg i gang med at tage en supplerende uddannelse til stresscoach hos Winkler. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg lærer masser af nyt, som dermed også kommer mine patienter tilgode!

Lær om stress
Rul til toppen