Mangler du et gratis billede? Pas på ophavsretten

Ophavsret på billeder? Nogle er helt klar over det – andre er slet ikke klar over det – men når du mangler et billede til en eller anden lejlighed, så kan du faktisk ikke bare frit vælge mellem alle de billeder, som du kan google dig frem til. Der er ligesom på så mange andre ting ophavsret. Billedet tilhører ikke dig, selvom det ligger frit tilgængeligt på nettet. Ligesom du fx ikke må kopiere tekst fra en andens opgave og derefter uden videre indsætte det i din egen opgave, således må du ikke tage andres billeder uden tilladelse eller betaling.

Uanset om du er vidende eller uvidende omkring ophavsretten til et billede, risikerer du at få en klækkelig regning fra fotografen, som ejer billedet, hvis du har brugt det uden tilladelse eller uden at have købt billedet.

http://gratis-billeder.dk kan du finde lige det gratis billede, som du mangler til dit website, præsentation, opgave og lignende. Hvis du kopierer et billede fra gratis-billeder.dk, kommer der ikke nogle sure fotografer på nakken af dig for at have ulovligt brugt deres billeder. Der er nogle ganske få regler, som du skal overholde, hvis du vil bruge et billede fra siden. Du kan se dem på forsiden af sitet. Har du tvivlsspørgsmål, er du altid velkommen til at rette henvendelse ved at sende en besked via siden.

På gratis-billeder.dk finder du billeder i forskellige kategorier. Du kan fx finde gratis billeder fra forskellige steder i Danmark, gratis foto af dyr, planter, fødevarer og fra enkelte begivenheder. Lig ind på siden og se alle kategorier og find lige det gratis foto, som du mangler.

 

Mangler du et gratis billede? Pas på ophavsretten
Rul til toppen