Massagepistol til skader

Nu er det jo sådan, at man skal holde sig i form. Helst motionere på en eller anden måde hver dag. Og gerne variere sin motion. Løb, gang, gymnastik – hvad ved jeg? Grunden til, at man skal variere sin motion, er naturligvis at hele kroppen skal arbejdes igennem. Det nytter ikke noget kun at cykle eller kun at løfte på vægte. Det er jeg fuldkommen enig i. Men – og jeg har et men: Jeg er ikke særlig glad for at dyrke gymnastik. Eller at løbe. Jeg kan godt lide at gå. Og det er også sundt. Men når man har været rundt om søen 3000 gange, så kan det blive lidt ensformigt at se det samme hver dag. Derfor satte jeg mig i hovedet, at jeg ville finde ud af, hvad de to sundeste former for motion og sport er. Jeg besluttede også, at jeg vil vælge at dyrke en af de to former.

Ridning og sportsskader

Kan du gætte, hvad jeg fandt ud af? Til min store overraskelse fandt jeg ud af, at alle læger med interesse for sport og motion samtykkende er enige om, at ridning er sundest. Dernæst kommer svømning! Jeg var målløs, da jeg opdagede det. Den med ridningen overraskede mig meget. Jeg tænkte, at ridning er da skyld i alvorlige sportsskader. Har vi ikke alle læst om ryttere, der er endt i kørestol efter et fald fra en hest?

Men nej. Lægerne insisterer: Ridning er sundest, for ridning kræver, at man er afslappet og bliver ved med at være afslappet, imens man rider. Og at ride kræver, at alle kroppens muskler aktiveres på en blød måde. De fleste tror, at ryttere bare sidder på deres hest og sparker til den. Det gør de ikke. De bruger deres krop til at fordele vægten, og dermed kommunikerer de med dyret. Og ja, alle, der har fået en ridetime for første gang, opdager en del sæt muskler, som de slet ikke var klar over, at de havde. Jeg ved det, fordi jeg har faktisk fået en prøvetime engang. Men ridning er ikke lige mig.

Massagepistol efter svømning

Så svømning da? Jo det kan jeg faktisk godt forstå. Den der vægtløshed, man oplever i vandet, bevirker vel, at musklerne ikke spænder op, og man kan derfor få dem gennemarbejdet uden at ende med kramper og deraf følgende brug af massagepistoler eller recovery boots. Jeg kan godt forstå, at de kloge siger, at svømning er sundt. Ja, vi behøver jo ikke alle sammen være konkurrencesvømmere. En tur på stranden og få svømmet langs kysten i en god times tid er sundt. Eller i svømmehallen, så vi kan måle, hvor mange meter vi har svømmet. Og være stolte af, at vi har nået et mål, vi satte os for bare en uge siden. Jo, svømning vil jeg gerne være med til.

Nu er jeg et privilegeret menneske og bor tæt på en strand. Jeg har været dernede hver dag i de sidste 2 måneder og er efterhånden ved at være topfit. Jeg har ikke haft krampe efter at have kæmpet i bølgerne endnu. Så jeg overvejer at fortsætte min vane. Jeg bliver vinterbader.

Massagepistol til skader
Rul til toppen