Min far og hans bil

Min far har altid været tosset med hans bil. Han har nusset og pusset om den siden jeg var helt lille. Så jeg besluttede mig for at give ham en ekstra god fødselsdagsgave i år. Jeg overvejede at købe nogle bilplejeprodukter til ham. Jeg satte mig ned og søgte køb polermaskine og efter at have ledt lidt omkring på nettet, fandt jeg et sted hvor der var nogle fornuftige produkter, og nogle fornuftige guides – hans viden skulle jo gerne følge med det udstyr jeg gav ham i gave.

Hvordan gik det så?

Han er ovenud lykkelig over at have fået sig en maskine, som ikke bare sørger for hans bil skinner ekstra meget, men som også har gjort arbejdet en del lettere for ham. Så nu bliver der vokset bil, pudset bil og på anden måde lavet god bilpleje hjemme i garagen.

Så hvis du står og mangler en god gaveide til din far – så kunne det være du skulle overveje det samme – hvis han altså er til at nusse med sin bil.

Erfaringer med bilvoks

En god bilvoks, sikrer at din lak forbliver pæn og blank i længere tid. En god bilvoks er med andre ord det første trin i god lakkonservering. Den søger for at beskytte de lag du har lagt under i din bilpleje, som fx lakforsegler og glaze, tidligere. At vokse sin bil, er med andre ord, at vedligeholde sin bil. Lakken er en sart ting på nye biler. Det kan godt være den er hård, eller behandlet har fået en klargøring af bil fra fabrikken – men når den har været i vaskehallen et par gange, så er det værste lag slidt af, og så må man selv i gang med at beskytte lakken yderligere. Derfor, er det så vigtigt at få vokset sin bil med jævne mellemrum.

Hvordan kan man så vide om bilen er godt beskyttet?

Man kan lave en bilvoks test – dette gøres ved at vaske bilen grundigt, og derefter spraye lidt vand på med en forstøver flaske. Her kan man så se om voksen ”skyer” vandet, altså om det lægger sig i perler, eller om det lægger sig i flade plamager. Hvis det lægger sig flat, og ikke står pænt op i bobler, så må man i gang med voks bøtten og en applikator igen.

At påføre voks er samme process som at påføre lakforsegler:

Med andre ord – smør på, med en applikator, vent 1 times tid, og tør efter med en blød microfiberklud. Man kan sagtens give flere lag, dog skal der ventes imellem hvert lag – ellers når de ikke at hærde som de skal.

Beskytter lakforsegler og bilvoks imod stenslag ?

Jeg har selv prøvet med alle mine biler, at give dem ekstra meget voks og ekstra meget lakforsegler. Men har måttet sande, at stenslag er alt for kraftige til at kunne blive ”bøjet af” i forbindelse med voksning af bilen. Der skal med andre ord mere til. Hvis det er et problem du har, så måske overvej med folie på bilen. Det giver ganske enkelt en bedre beskyttelse imod den slags.

 

Min far og hans bil
Rul til toppen