Min interesse i designmøbler

Min bedste ven arbejdede i mange år på en møbelfabrik i Schweiz i nærheden af hovedstaden Bern.  Han var egentlig uddannet revisor, men læste senere til arkitekt med speciale i møbeldesign. På virksomheden blev han ansat som innovativ chef med et budget på mange millioner og over 50 medarbejdere i afdelingen. I de år, han boede i Schweiz, besøgte jeg ham, når det kunne lade sig gøre, og besøgte ham ofte på fabrikken og blev på den måde interesseret i møbler og især  i designmøbler.

Møbler er historie

Jeg er selv udlært slagter, og en slagter har jo ikke nødvendigvis forstand på møbler og da slet ikke på designmøbler, men jeg blev fascineret af de gedigne sofaer, lænestole og spisebordsstol, som blev fremstillet på fabrikken.

Grunden til min vakte interesse for møbler er helt sikkert den, at når min ven fortalte om designmøbler, var det med en entusiasme og glæde, som åbnede en verden for mig, som jeg aldrig havde vidst noget om. Har du for eksempel set de helt enestående sofa muligheder, der kan købes nu om dage online?

Jeg vidste for eksempel ikke, at den første modulsofa blev fremstillet i Schweiz, og at en møbelarkitekt fra en berømt arkitektfamilie for hundrede år siden havde svindlet sig til flere  millioner ved at sælge falske designermøbler.

Det gik pludselig op for mig, at der bag hvert håndværk er en historie, og at der findes litteratur om møbler, sofaer og lænestole. Men der findes sandelig også litteratur om slagterhåndværket, og det er jeg begyndt at fordybe mig i, for jeg er blevet for gammel og slidt til at læse til arkitekt.

Selv en sovesofa kan være smuk

I gamle dage var en sovesofa faktisk lig med en grim sofa, ikke? Sådan er det bare SLET ikke mere. Nu om dage findes der jo sovesofaer, der er rene designstykker – og som samtidig er yderst behagelige både at sove i og sidde i.

Se her for eksempel: https://zonexlnt.dk/product-category/sofaer/sovesofaer/

Smuk sovesofa

Min interesse i designmøbler
Rul til toppen