Tvangsauktion

Vi troede, at vi kunne købe et hus billigt. Nogle af vores venner havde fortalt os, at de havde købt deres bolig på tvangsauktion. De havde åbenbart haft heldet med sig og kunne betale beløbet kontant. Hvad de ikke fortalte os, var, at de havde været på adskillige tvangsauktioner, inden det lykkedes for dem at købe. Vi havde den her idé om, at vi kunne købe et hus og leje det ud. Få en ekstra indtægt via afkastet fra investeringen. Planen var at bygge den aktivitet op. Vi er nemlig gode til at sætte et forfaldent hus i stand, så vi kan få en bedre husleje for det.

Førte tvangsauktion

Første gang vi tog til en tvangsauktion, blev den aflyst i sidste øjeblik. Skyldneren havde betalt, hvad han skulle. Det havde vi ikke fået at vide. Og det er heller ikke altid, at man får besked om aflysningen, fordi skyldneren har lov til at betale i sidste øjeblik, inden auktionen finder sted. Det var vi ikke klar over, men vi lærte det.

Anden gang vi var afsted, blev vi skuffede. Vi havde budt på huset, men en anden køber bød flere penge, end vi havde tænkt os at give. Så det blev ikke til noget for os i den omgang. Ærgerligt. Vi havde ellers kigget på huset og syntes, det var dejligt. Der var en del, som skulle sættes i stand, så det kunne blive beboeligt, men udgiften til det blev så stor, at vi ikke havde penge til at købe huset. Den anden køber havde åbenbart en større pose penge.

Det skete igen

De samme ting skete de næste 3 gange. Men 6. gang, vi var på tvangsauktion, lykkedes det. Det var et lille, men meget gammelt bondehus ude på landet, som vi købte. Det skulle have nyt tag, hele huset skulle isoleres, og alt skulle males. Bindingsværket skulle repareres adskillige steder. Haven, som hørte til, kunne blive vidunderlig.

Vi købte og betalte huset. Advokaterne og alle gebyrerne blev også betalt. Alle var glade.

Restaurere huset

Så vi gik i gang med at restaurere huset. Arbejdet skred frem, men det gik meget langsomt. De fleste ting kunne vi selv gøre, men at få lagt vand og elektricitet ind, måtte vi betale håndværkere for at gøre. Helt ok, og i overensstemmelse med loven.

Vi brugte alle vores eftermiddage og weekender på at sætte huset i stand. Vi fik også ordnet mange ting i haven. Den blev rigtig smuk. Faktisk så var jeg lidt ked af tanken om, at vi skulle leje huset ud. Kunne faktisk godt tænke mig at bo i huset. Det fungerer jo fint, efter at det er blevet isoleret, malet, og har fået nyt tag. Køkkenet er blevet rigtigt lækkert, og badeværelset har fået et flot, fritstående badekar. Vi har fået lagt gulvvarme i alle rummene med klinker.

Jeg talte med min mand om det. Han syntes, at vi skulle blive boende i vores hus og leje bondehuset ud. Vi havde jo købt det for at leje det ud. Ikke for at flytte på landet.

Tvangsauktion
Rul til toppen