Odenses bedste maler?

Vi er ved at indrette vores nye bolig. Det er en stor lejlighed inde i Odense centrum. Vi købte den for et år siden og har siden da brugt meget tid og mange penge på at få den sat godt i stand. Det meste af arbejdet har vi fået professionelle håndværkere til at gøre. Det har taget tid, men det har været nødvendigt for os at være tålmodige, fordi vi besluttede ikke at tage et ekstra lån, men at spare op til udgifterne lidt efter lidt. Der er kommet nye klinker ude på badeværelset – og nyt badekar. Vi har fået lavet køkkenet om til et samtalekøkken med splinternye køkkenelementer. Det er blevet rigtigt flot.

Et arvestykke

Da vi købte lejligheden, havde den ikke været beboet i et år. Den tidligere ejer havde arvet den efter sin mor. Han ville bare af med den. Vi fik også tilbud om at få de gamle møbler med i købet, da vi skrev under på købsaftalen. Men det sagde vi nej til. Vi bad ham om at fjerne alle møbler og genstande, så vi kunne overtage lejligheden helt tom. Det gjorde han. Da vi fik nøglen til lejligheden, kunne sådan set godt se, hvorfor han gav os tilbud om at få møbler, malerier og alle hans mors genstande med: Det må have været et kæmpe arbejde at få hevet det hele ud af lejligheden.

Skreg på en maler

Vi kunne jo godt se spor efter billederne, der havde hængt på væggene: Årenes lysindfald havde jo bevirket, at der ligesom var rammer tegnet op på væggene – på de steder, hvor billederne havde hængt. Der var faktisk også spor efter et stort chatol og et par lænestole. Det var inde i stuen. I værelserne var det igen spor efter billeder, der havde hængt der. Det var faktisk lidt nedslående at se på. Men det var ikke kun det. Nogle steder kunne vi også se, at der har været to til tre lag tapet på væggene. Der forestod vist en del spartelarbejde.

En maler fra Odense

Vi besluttede at få tapetlagene pillet ned og få væggene malet op på ny. Det var det første, vi fik gjort i lejligheden. Vi søgte på Google, efter ”maler Odense”, og fik fat i en venlig mand, som gerne ville påtage sig jobbet. Han kom og så på væggene, sukkede dybt og sagde, at det vil tage et par dage ekstra at få hevet alt det gamle tapet ned, inden han kunne sætte et nyt lag op.

Vi talte lidt om prisen. Vi fortalte ham, at vi ikke har så mange penge til rådighed. Men den venlige maler gav os en lille rabat. Så længe vi kunne give ham et forskud, så han kunne betale for tapet og maling, så skulle vi nok finde ud af det med betaling af resten. Det, syntes vi, var en fin aftale, så vi gav ham et forskud. Ca. 30% af den samlede pris. Han gik i gang med arbejdet. Efter 10 dage var han færdig. Der havde været en lille, ekstra forsinkelse, fordi han havde måttet påtage sig en opgave i et hus, som havde haft en vandskade.

Han fik de sidste 70%, og vi var glade for arbejdet, han havde lavet.

Odenses bedste maler?
Rul til toppen