Pride og kostumer

Fra tid til anden bliver man som lærer sat på noget af en prøve, når de kære unger i min 2. klasse stiller spørgsmål, som det kræver en god portion taktfuldhed at svare på. Det oplevede jeg i høj grad i mandags, efter at der i lørdags blev afviklet den årlige Pride Parade i København.

Nogle af mine elever havde tilsyneladende været inde i midtbyen og overværet paraden, og hvis de ellers havde været sammen med deres forældre, så må jeg i hvert fald konstatere, at disse forældre åbenbart ikke havde taget mod til sig og forklare deres børn, hvad det egentlig handlede om.

Men det er selvfølgelig også svært at forklare homoseksualitet for børn i syv- eller otte års alderen, så jeg blev som sagt sat på noget af en prøve, da jeg i klasen blev spurgt, hvorfor mændene i paraden havde sådan nogle frække kostumer på.

Jeg valgte at vinde lidt tid ved at bede Nicki, som havde spurgt, forklare, hvad det var for nogle kostumer, han talte om. Han svarede, at det ikke lignede de fastelavnskostumer, han kendte til, men at de alle sammen havde haft meget stramtsiddende tøj på, og så havde danset på sådan en underlig måde, der så lidt fræk ud, som Nicki udtrykte det.

Jeg forklarede børnene, at deltagerne i paraden er mennesker, der kommer til at holde af en anden af samme køn, og når de klæder sig ud i kostumer til voksne, så er det for at vise, at de ikke skammer sig over det.

[su_pullquote]At klæde sig ud er at flygte fra den kedelige hverdag for en stund – og kostumer er det hegn, du kan skjule dig bag[/su_pullquote]
Pride og kostumer
Rul til toppen