Reddet af nøgleskab

Klokken er 11 om aftenen, og jeg står her ved opgangen til min lejlighed. Jeg har lige opdaget, at jeg har glemt mine nøgler inde på kontoret. Regnen siler ned, og jeg har ærlig talt ikke lyst til at cykle de 6 km tilbage til kontoret for at bede vagten om at låse mig ind. Hvad gør man i sådan en situation? Man vækker viceværten. Med dårlig samvittighed. Jeg ved jo godt, at han skal op før kl. 5 hver morgen, så jeg tænker, at han allerede sover. Alligevel står jeg lige nu med mobiltelefonen i hånden og leder efter hans nummer. Håber, han svarer. Jeg ringer op. Der er intet svar.

Hans nøgleskab måske

Enten har han et godt sovehjerte, eller også har han sat sin telefon på lydløs. Eller hvis, han har en avanceret én, så har han sådan en timer på, der sørger for, at han ikke bliver forstyrret i nattetimerne. Nok med mine teorier. Det ser ud til, at jeg ikke får held med at ringe ham op. Hvad gør jeg så? Finder en låsesmed. Det vil tage, et par timer inden han kommer. Det ved jeg. Med sikkerhed. Har prøvet det før.

Min sidste mulighed? Det er faktisk at gå forbryderkarrierens vej: Jeg vil bryde ind på viceværtens kontor og åbne det lille nøgleskab, han har. Jeg ved, han har en ekstra nøgle til min lejlighed. Jeg har brug for den nøgle. Nu. Det vil tage mig 10 minutter. Og jeg vil naturligvis lægge en note til ham om, at det er mig, der har brudt ind.

Justmore.dk i baghånden

Den skal fortælle ham, at jeg nok skal sørge for at få dækket omkostningerne til eventuelle skader, jeg har forvoldt i hans kontor. Heldigvis kender jeg jo et godt sted at købe kontorartikler: https://justmore.dk/ Mine tanker bevæger sig derhen, hvor jeg begynder mentalt at forfatte noten, jeg vil efterlade på hans kontor, når jeg her fundet min ekstranøgle.

Ganske langsomt går jeg hen imod hans kontor. Min telefons lygte er tændt. Her er ret mørkt. Jeg går ned af de to trappetrin og går ind i den mugne kælder, hvor hans kontor ligger. Puh. Lugten af fugt er ram.

Så ringede han tilbage

Lige da jeg skal til at trykke på dørens håndtag, vibrerer telefonen i min hånd. Det er viceværten. Jeg har vækket ham. Han spørger søvnigt om, hvad jeg vil. Jeg forklarer ham, at jeg er godt på vej til at bryde ind på hans kontor, og at jeg nok skal betale, hvad det vil koste at få repareret skaden på døren. Han spørger om, hvorfor jeg skal til at bryde ind på hans kontor. Jeg forklarer ham, at jeg har brug for den ekstranøgle, han har til min lejlighed, og at jeg ikke ville vække ham.

Med en lidt arrig tone fortæller han mig, at jeg bare kan vende om. Ekstranøglerne til boligforeningens lejligheder ligger ikke i nøgleskabet nede i på hans kontor. Jeg kan komme hen til ham og hente nøglen, hvis jeg vil. Han bor lige overfor mig. Så der er ikke nogen grund til, at jeg bryder ind på andre menneskers kontorer. Hvor heldig kan man være?

Reddet af nøgleskab
Rul til toppen