For varmt til rengøring

Pyh, hvor er det varmt i dag. Alt for varmt til at jeg orker nogen som helst form for rengøring lige nu. Desværre bliver jeg nødt til det, for vi får 14 gæster på besøg inden længe. Der burde være en lov, der forbyder alt rengøringsarbejde, når temperaturen er over 25 grader. Så ville jeg bare kunne henvise til den lov, når gæsterne kommer, og hele huset ligner et væltet lokum.

”Alle rengøringsopgaver udført ved over 25 graders varme er forbudt ved lov”, skulle der stå i et eller andet officielt lovpapir. Og jeg ville naturligvis have printet det ud, lamineret det og hængt det op på indersiden af det skab, hvor jeg opbevarer alle mine rengøringsartikler.

Så ville jeg se sedlen, hver gang jeg skulle til at gå i gang med den ugentlige rengøring – og løbe ud og måle temperaturen uden for. Hvis den er under 25 grader, vil jeg skynde mig indendørs igen og skrue op for fuld tryk for alle radiatorer, ovnen og det varme vand. Efter en times tid bliver jeg forhåbentlig nødt til at droppe alle min rengøringsplaner, simpelthen fordi temperaturen er kommet over 25 grader. Og man ser jo ikke mig bryde loven – i hvert fald ikke denne her.

Det bedste ved loven ville selvfølgelig være at slippe for rengøring, men det næstbedste er, at vi alle sammen i sommermånederne kan tillade os at gå rundt med god samvittighed, selvom vi bor med beskidte gulve, støv, kalk i badeværelset, stoppede afløb og nullermænd i krogene.

Mange ville nok slet ikke kunne holde det ud og ville stå op midt om natten, når temperaturen igen kom under 25 grader, og ordne al deres rengøring der. Jeg er absolut ikke rengøringsklar om natten. Er du?

En ny niche ville åbne sig i rengøringsbranchen. Og det ville hurtigt vise sig, hvilket rengøringsfirma, der kunne omstille sig bedst til at tilbyde privat rengøring om natten.

Der findes jo mange af den slags rengøringsfirmaer, men jeg kender Aarhus Rengøringsselskab bedst. De har tidligere hjulpet mig med privat rengøring, når jeg har været i akutte situationer og har haft behov for rengøringshjælp med det samme.

Den ene gang fik jeg med få timers varsel besked om at vi fik 8 overnattende gæster fra Sjælland. Det havde jeg ikke lige forberedt mit hjem på, faktisk trængte det enormt meget til en grundig rengøring. Jeg var på kursus og kunne ikke nå hjem og klare det selv, særligt badeværelset ville tage tid, vidste jeg. Derfor bad jeg for første gang i mit liv et rengøringsfirma om hjælp.

Det har jeg aldrig fortrudt. Når jeg har for travlt til at klare min rengøring selv, ringer jeg efter dem. Du kan også finde dem på www.aarhusren.dk, ligesom jeg gjorde, den første gang jeg ikke selv kunne klare mine rengøringsopgaver.

Hvis min lov, om at rengøring er forbudt i sommervarmen, bliver en realitet, så håber jeg, at alle rengøringsfirmaer får dispensation – eller arbejder om natten – for der bliver, selv efter min mening, hurtigt alt for beskidt i hele landet, hvis vi alle sammen bare dropper al rengøring hele sommeren.

 

For varmt til rengøring
Rul til toppen