Viden om sukkersyge

At få sukkersyge er en skæbne, der rammer flere og flere mennesker i Danmark. Det er nok ikke helt forkert at kalde det en livsstilsygdom, og den tiltagende fedme hos mange danskere bærer en væsentlig del af skylden. JEg blev inspireret til at skrive lidt om det af denne optegnelse. Og jeg vil lige understrege, at jeg er lægmand og derfor ikke har nogen formel faglig indsigt – men jeg er et menneske, og jeg har en holdning til, hvad der sker.

Fedme og almindelig overvægt er et valg!

I min verden er der ingen undskyldning for at være fed. Det er et valg, der er truffet. Jeg er helt med på, at fede børn kan være uskyldige, for bliver de proppet med elendig mad hjemmefra, har de ikke så mange muligheder. Men fede voksne er fede, fordi de har valgt at være det – uden undtagelse.

Fed kvinde med sukkersyge

Nu er det jo ikke alle fede mennesker, der udvikler sukkersyge, men for Diabetes 2 vedkommende, er det som regel usund livsstil (fedme og manglende aktivitet), der udløser den sukkersyge, du kan læse om her.

Hvis du er fed som voksen, skyldes det, at du spiser forkert. Og med al den viden, der er til rådighed i dag om kost og livsstil, er der bare ingen undskyldning: Du er fed, fordi du har valgt at være fed.

Heldigvis kan du så også vælge at gå på en slankekur, og her kan det være en udmærket kickstart på et vægttab at starte med den efterhånden meget berømte slanke suppe, der faktisk smager himmelsk! Og der er ingen undskyldning for dig, hvis du er fed: Gør noget ved det eller dø tidligt som et sølle fedtbjerg uden nogen ordentlig livskvalitet.

 

Artikel tags:

  • fede mennesker
  • sukkersyge
Viden om sukkersyge
Rul til toppen